Sport

Nagy Tímea: Szalay Gyöngyi halálával is tanított nekünk

Az RTL Klub Fókusz című műsora megható megemlékezést készített Szalay Gyöngyiről, a december 30-án, trombózis miatt, 49 évesen elhunyt olimpiai bronzérmes, hétszeres világbajnok párbajtőrözőről.

A riportból kiderült, a kiváló sportember koraszülött volt, egy kiló nyolcvan dekával jött a világra, az orvosok lemondtak róla, de ő megküzdött az életéért. Három éves korában forró kamillateával forrázta le a kezét, a lábát és a felsőtestét, az égés nyomait egész életén magán viselte.

Életveszélyben voltam, meghalhattam volna, de születésem után újra megharcoltam az életért, talán ezért érzem úgy, hogy engem már soha többé nem érhet igazán nagy baj

– fogalmazott Szalay Gyöngyi életrajzi könyvében.

A tapolcai Batsányi János Gimnáziumban tanára, a város korábbi önkormányzati képviselője, alpolgármestere, aki vívóklubot hozott létre, mert élt-halt szülővárosáért, szeretett sportágáért és a gyerekekért, 26 évet élt együtt gyászoló férjével. A család leírhatatlan fájdalmában sokan, korábbi csapattársai is osztoznak.

Gyöngyinek valószínűleg a tanítás volt a vele született csodája. Engem is tanított, saját magát is tanította, a gyerekeket is tanította. Szegénykém még a halálával is tanított nekünk, hogy örüljünk annak amink van, ne akarjunk sokkal többet, mert az élet a legszebb dolog a világon

– emlékezett sírva a több világbajnokságon és olimpián is csapattárs Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Szalay Gyöngyit január 10-én, szerdán helyezik örök nyugalomra.

A teljes megemlékezés itt nézhető meg:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik