Sport

Darts-vb: kiesett Peter Wright, a holland sztárok egymás ellen folytatják

A londoni darts-világbajnokság szerda esti etapja rögtön megalapozta a hangulatot, miután óriási meglepetésre búcsúzott a második kiemelt Peter Wright. A torna előtt egészségügyi gondokkal is küzdő skótot a walesi Jamie Lewis verte meglepően simán, 4-1-re.

A mindössze 26 éves dartsos élete meccsét játszotta, úgy tudta verni ellenfelét, hogy az közben igen erős, 103.44-es átlaggal bírt. A walesi fantasztikusat ment, és 107.27-tel, illetve 4-1-es győzelemmel zárt.

Az este második meccsén holland rangadót játszottak, de Vincent van der Voort nem tudott felnőni az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld mellé, és sima 4-1-gyel búcsúzott.

Az Alexandra Palace-ban a címvédő Michael van Gerwen és Gerwyn Price meccse maradt utoljára. A kétszeres világbajnok holland nagyon jól kezdett, hamar elhúzott 2-0-ra. A walesi játékos viszont előbb kiegyenlített, majd nyilai voltak a 3-2-es vezetéshez is.

Ezt végül nem tudta megcsinálni, Gerwen pedig büntetett, és 4-2-re behúzta a meccset. A következő körben, a legjobb nyolc között honfitársa, Raymond van Barneveld vár majd rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik