Sport

Hiába a sportszerűtlen ellenfél, Phil Taylor gálázott

Szombat este ismét pályára lépett pályafutása utolsó darts-világbajnokságon a 16-szoros világbajnok legenda, Phil Taylor.

Búcsúzik a legnagyobb: egy korszak végét jelenti Phil Taylor kiszállása
Minden idők legjobb és legsikeresebb dartsosa legkésőbb január 1-jén befejezi pályafutását. Igaz, ha valóban 2018-ban búcsúzna, vb-döntőben tenné. Ziegenhám Medárddal, a Magyar Darts Szövetség elnökségi tagjával, a Sport TV szakértőjével beszélgettünk.

A búcsújára készülő korszakos zseni ellenfele honfitársa, Justin Pipe volt. Pipe híres arról, hogy hamar elveszíti temperamentumát, és ez most sem történt máshogy. A szurkolók végig Taylor mellett álltak, játékból, heccelésből folyamatosan fütyülték az ellenfelét. Megtehették, hiszen borítékolható volt, hogy elveszíti a fejét.

Az Alexandra Palace híresen kedélyes közönsége amúgy azért is találta be Pipe-ot, mert felmerült, hogy az előző fordulóban úgy jutott tovább, hogy akkori ellenfele, az új-zélandi Bernie Smith győzelmet érő dobásánál láthatóan mögé köhögött, ezzel kizökkentve őt. Később megfordította a meccset, így ő játszhatott Taylorral a legjobb 32 között.

Taylor az első percektől uralta a meccset, még az sem zavarta meg, hogy ellenfele folyamatos teátrális jelzésekkel reagált a szurkolók hangoskodására, miközben a legenda éppen a tábla előtt állt, és dobni készült. Volt egy pont, amikor Taylor mintha szóvá is tette volna neki, attól a pillanattól kezdve visszavett a renitens dartsos.

A meccs nagyon egyértelmű volt, Phil Taylor 4-0-ás összesítéssel jutott tovább a 16 közé, ahol a nem kiemelt Keegan Brownnal találkozik majd. Ha azt a párharcot is sikerrel veszi, akár össze is jöhet a várt rangadó Gary Anderson ellen a negyeddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik