Sport

Néhány milliméterre volt a kilencnyilastól a 63 éves szingapúri közönségkedvenc dartsos

Péntek este csapott össze a londoni darts-világbajnokságon a kétszeres világbajnok Gary Anderson és a torna legnagyobb meglepetése, a 63 éves szingapúri Paul Lim. Lim a selejtezőből került a főtáblára, ahol nem akárkit, a 30. kiemelt Mark Webstert verte kitűnő játékkal, egy csapásra maga mellé állítva az Alexandra Palace közönségét.

A pénteki meccsnek természetesen a harmadik kiemelt skót volt a nagy esélyese, de ez túlságosan nem foglalkoztatott senkit, az őrült szurkolók a helyszínen Lim mellett álltak, őt ünnepelték.

Anderson annak rendje és módja szerint nagyon simán, 4-1-gyel jutott tovább, de a mérkőzés legnagyobb pillanata az ellenfeléhez kötődik: a szingapúri dartsos néhány milliméterre volt attól, hogy megdobja a torna első kilencnyilasát, és attól, hogy ő legyen a történelem egyetlen játékosa, aki a BDO-világbajnokságon és a PDC-vébén is rendelkezik a tökéletes kiszállóval.

Az aréna majdnem felrobbant, de az a fránya dupla 12 nem jött a végén. Így is fantasztikus volt, nézzék csak, érdemes a háttérben lévő szurkolók és Gary Anderson reakcióit is figyelni:

Anderson a legjobb 16 között vagy az angol Steve Westtel vagy a holland Jermaine Wattimenával találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik