Sport

Phil Taylor győzelemmel kezdte utolsó vébéjét

A darts-vb második napján pályára lépett minden idők legnagyszerűbb játékosa, a 16-szoros világbajnok, a torna után 57 évesen búcsúzó Phil Taylor is.

Búcsúzik a legnagyobb: egy korszak végét jelenti Phil Taylor kiszállása
Minden idők legjobb és legsikeresebb dartsosa legkésőbb január 1-jén befejezi pályafutását. Igaz, ha valóban 2018-ban búcsúzna, vb-döntőben tenné. Ziegenhám Medárddal, a Magyar Darts Szövetség elnökségi tagjával, a Sport TV szakértőjével beszélgettünk.

A rekordbajnok ellenfele a feltörekvő generáció egyik legjobbja, a 27 éves Chris Dobey volt. A meccs előtt óriási várakozás övezte Taylor érkezését, ennek rendje és módja szerint a szupersztár kicsit lassabban kezdett, az első szettben nem találta a játékát, sokat hibázott, a 100-as átlagtól (93,43) is messze volt. De mivel ellenfele nála is idegesebb volt (81,41), csak behúzta a szettet 3-2-re. (1-0)

A második játszmát már jobban kezdte, hozta a saját legjét, majd közel került egy brékhez is, de Dobey még nem engedett a nyomásnak, harmadik nyílra kiszállt dupla 20-szal. 2-1-ig mindenki hozta a saját kezdését, de akkor Taylor rákapcsolt, és rövidre zárta a történetet. (2-0)

A harmadik szettben Dobey magára talált, az első két legben kettő 180-at dobott. Taylor kicsit visszaesett, de 2-2-ig kényelmesen eljutott, a játszma ötödik, döntő legjét viszont a fiatal angol kezdte. De még hogy?! Egy 140-nel és egy 180-nal, Taylor 60-ja és 100-a mellett. Dobey el is vitte a szettet, és szépített. Már mindketten 90 fölötti átlaggal bírtak. (2-1)

A negyedik szett első legjét Taylor kezdhette, és nyerte. A legenda fiatal ellenfele egyre jobban játszott, folyamatosan tartotta a nyomást, nem maradt le, jöttek a triplái. Sőt, a harmadik legben brékelt, és nagyon közel került az egyenlítéshez: két nyila volt dupla 16-on, hogy 2-2-re mentse a meccset, de elpuskázta, ismét döntő legre került sor. Taylor első pályáról innen már behúzta, és ha végül nem is könnyen, de továbbjutott. (3-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik