Sport

A kétszeres világbajnok okozta a dartsvébé legnagyobb meglepetését

Mark Webster, Dave Chisnall, James Wade, Mervyn King és Benito van de Pas után ismét egy nagy név esett ki a dartsvilágbajnokság első fordulójában. A kétszeres világbajnok Adrian Lewist a selejtezőből érkező Kevin Münch győzte le 3-1-re. Lewisnak ez volt a 13. vébéje, és először fordult elő vele, hogy az első fordulóban el is búcsúzott.

A 27 éves Münch nemrég adta fel tájépítész szakmáját, hogy megpróbáljon profi dastsosként érvényesülni, és ha máskor is képes lesz úgy játszani, mint a második, a harmadik és a negyedik játszmában, akkor nem lesznek pénzügyi gondjai.

Pedig az első szettet megnyerő Lewis 2-0-ra vezetett a másodikban is, de Münch innentől elképesztő pontosan dobott, volt 158-as, 124-es és 114-es kiszállója is.

Ráadásul neki ez már a második meccse volt a programban, mert a selejtezőből indult, ahol Alekszandr Oreskint verte.

“Egyelőre nem tudom elhinni, fantasztikus érzés. Holnap fogom csak felfogni, hogy mit is vittem véghez. Ez pályafutásom legnagyobb győzelme, nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta a boldog győztes.

Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld hozta a kötelezőt, és 3-0-ra nyert Richard North ellen 50. vb-meccsén. Szintén bejutott a legjobb 32 közé a skót John Henderson, aki a finn Marko Kantelét verte szettveszteség nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik