Sport

Hosszú Katinka már kétszer megcsinálta azt, amire senki más nem volt képes

Bár eredetileg úgy tervezte, hogy kilenc számban indul el az úszók rövidpályás Európa-bajnokságán, Hosszú Katinka később nyolc számban adta le a nevezését, majd ezek közül menet közben elhagyta a 100 és a 200 pillangót. 50-100-200 háton, valamint 100-200-400 vegyesen indult végül és

hibátlan mérleggel zárt, amiben elindult, azt a versenyt megnyerte – 50 háton a zárónapon ráadásul egyéni legjobbját is meg tudta úszni.

Végre, az első egyéni csúcs ezen az Európa-bajnokságon! Sikerült fejben összerakni az egészet, nagyon jól éreztem magam ezen a versenyen, külön óriási dolog, hogy ez a kétszáz vegyes után sikerült. Nem sokan úsznak 26-on belül a világon, de én is ezek közé tartozom, azaz nagyon boldog vagyok. Kétszáz vegyesen 2:01 a legjobbam, megmondom őszintén, kicsit nehéz úgy úszni, hogy nincs, aki velem jöjjön, hiszen már háton szinte egyedül mentem, de mindig arra törekszem, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Ez most így sikerült

– mondta értékelésében a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának Hosszú Katinka.

Hosszú vasárnap már nem úszik az Eb-n, úgyhogy szombaton már egy fotóval összegezni is tudta az elmúlt pár napot. Itt is igaz, hogy egy fénykép sokszor többet mond minden szónál, mert nem nagyon kell mit hozzáfűzni a szép csokorban lógó hat Eb-aranyra.

Ezzel a hat aranyéremmel sikerült beállítania minden idők legjobb Európa-bajnoki szereplését. Ami egyébként eddig csak neki sikerült egyedül: 2015-ben, Netanyában is hatszor állt a dobogó legfelső fokán.

Az éremtábla élcsoportja a zárónap előtt

Oroszország 7 3 4

Magyaroszág 7 3 1

Hollandia 5 2 2

Németország 3 2 1

Litvánia 3 – 1

Olaszország 2 6 5

Ukrajna 1 2 –

Nagy-Britan. 1 1 3

Franciaország 1 1 3

Fotó: MTI/EPA/Claus Bech

Ajánlott videó

Olvasói sztorik