Sport

Hosszú Katinka: Azt sem tudtuk, hogy kell nevezni a Világkupára, most már szabály van ellenem

Öt éve kezdte el Világkupa-karrierjét Hosszú Katinka, a hat szezon alatt öt összetett elsőség és 253 aranyérem a termése. A sorozat idei kiírása véget ért, az utolsó állomások Ázsiában voltak, amelyen Hosszúval tartott a teljes Iron Aquatics Pro Team, azaz Földházi Dávid, Dudás Dániel, Lazar Zlatic, Kendi Csaba és Nyilas Kornél is.

2012-ben szinte azt sem tudtuk Shane-nel, hogy kell benevezni a Világkupára, most pedig eljutottunk odáig, egyrészt, hogy hoztak egy olyan szabályt, hogy idén már ne én nyerjek, másrészt meg, a saját csapatommal utazunk ki a Világkupára

– mondta Hosszú Katinka az Inside the Forge legutóbbi adásában, amiben csapata az ázsiai kalandokról mesélt.

A 28 éves Hosszú idén második lett a Világkupa összetett versenyében, a svéd Sarah Sjöström előzte meg. Idén változtak a szabályok, a többi közt egy versenyző csak négy számban indulhatott az egyes helyszíneken, ami pont hazavágta Hosszúék üzleti modelljét, az úszónő emiatt hangot is adott elégedetlenségének. 2011 óta először nem Hosszú Katinka diadalmaskodott a női mezőnyben.

Kihúzták a talajt Shane Tusup és Hosszú Katinka üzleti modellje alól
Az úszó és férje Gyárfás bosszúját sejtik a háttérben, a FINA ügyvezetője szerint azonban ez abszurd, a szabályokon a sportág fejlődése érdekében módosítanak.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik