Sport

Kis híján megégette magát az olimpiai bajnok a női kézi-vb-n

Az olimpiai bajnok orosz női kézilabda-válogatott szerda délután legyőzte Japánt és ezzel bejutott a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjébe. Az oroszok hibátlan mérleggel vezetik a C csoportot, igaz, ezt majdnem sikerült elszúrniuk a hajrában.

Az orosz csapat 13-11-re nyerte az első félidőt, majd a második játékrészben magabiztosabb lett az előnyük, volt, hogy öt találattal is vezettek. A 48. percben aztán felzárkóztak a japánok – akik Montenegró legyőzésével a vb egyik legnagyobb meglepetését szállították – egy találatra, ám az 57. percben már ismét hárommal vezetett Oroszország. Innen sikerült szorossá tenni a meccset, volt itt kihagyott hetes és 24 másodperccel a vége előtt, 29-28-nál eladott orosz labda, de az ázsiaiak végül nem tudtak egyenlíteni. A Debrecenben játszó Anna Punko egy gólt szerzett a győztes csapatban.

Oroszország tehát hibátlan mérleggel vezeti a csoportot és már biztosan továbbjut, míg Japán a negyedik, de Montenegró a nap végére szinte biztosan megelőzi, legalábbis szenzáció lenne, ha kikapnának Tunéziától. A következő fordulóban Tunézia-Japán meccset rendeznek.

Eredmény – női kézilabda vb, 4. forduló, C csoport

Oroszország-Japán 29-28 (13-11)

Fotó: Europress/DPA/Carmen Jaspersen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik