Sport

A legjobbak közé várja Miklós Editet edzője

Miklós Edit közel egy év után indul ismét versenyen a hétvégén: a magyar alpesi síző januárban szenvedett súlyos térdsérülést, és most pénteken, a kanadai Lake Louise-ban tér vissza a világkupában.

Az utóbbi három hétben remek körülmények között tudtunk készülni, jó döntés volt, hogy hamarabb utaztunk ki Amerikába. Főként szuperóriás-műlesiklást és lesiklást edzettünk. Voltak másfél perces hosszúságú pályáim, amikor 120 km/órás sebességgel csúsztam és nagyokat ugrattam

– számolt be felkészüléséről a lesiklásban olimpiai hetedik helyezett versenyző, aki szerint mindenképp jó volt a versenyre hangolódáshoz újra érezni a sebességet és az adrenalint. Miklós elmondta, egyáltalán nem fájt a térde. Noha tavaly fantasztikusan kezdte a szezont a kanadai helyszínen, ezúttal nem fogalmazott meg konkrét elvárást magával szemben, mindössze annyi célt jelölt meg, hogy újra visszarázódjon a versenyzésbe. Egy éve lesiklásban egy-egy tizedik és harmadik, míg szuperóriás-műlesiklásban 13. helyet gyűjtött.

Svájci edzője, Stefan Abplanalp bizakodó Miklós formáját illetően.

Ha a legjobb húszban végezne, az nagyszerű kezdés lenne

– nyilatkozta a szakember.

Miklós Edit a keddi hivatalos edzésen a 34. időt érte el, de ez korántsem mérvadó, sok versenyző a léceit próbálja ki, a különböző íveket teszteli. Magyar idő szerint pénteken és szombaton 20.30-tól lesikló, vasárnap 19 órától pedig szuperóriás-műlesikló futamot rendeznek a világkupában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik