Sport

Leiskolázták dán ellenfelüket a győri kézisek

A címvédő Győri Audi ETO KC 11 góllal legyőzte a dán Midtjylland csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton.

Amikor Kiss Éva büntetőt hárított, majd Kristian Kristensen vezetőedző időt kért, a dán csapat még mindig nem dobott gólt, pedig ekkorra már a 11 perc eltelt a mérkőzésből. A gyorsan megszerzett jelentős hazai előny meghatározta a találkozó folytatását, elsősorban a holland Yvette Broch volt elemében, de Görbicz Anita és Bódi Bernadett is nagyon aktív volt.

Félidőben 15-8-cal ment az ETO, ráadásul négy perc sem telt el a második játékrészből, amikor Görbicz irányításával tízgólos különbség alakult ki a csapatok között (19-9). Ezután tíz percig nem talált be a győri együttes, ám a védekezése továbbra is remekül működött, a Midtjylland nem tudott felzárkózni érdemben. Ambros Martín vezetőedző a hajrában minden cserejátékosának lehetőséget adott, ebben az időszakban több hiba csúszott a játékba, de a fölényes sikert ez sem veszélyeztette: 27-16-ra legyőzte a dánokat a címvédő.

Az ETO jövő héten vasárnap a francia Brest Bretagne otthonában folytatja BL-szereplését.

Végeredmény – Női BL, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Győri Audi ETO KC-Midtjylland (dán) 27-16 (15-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik