Sport

Vízilabda: „Nem történt szabálymódosítás!”

Mi is írtunk róla, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) szakmai tanácsadó testületének hétfői ülésén elhangzott, történt egy olyan szabályváltozás, amiről a magyarok lemaradtak. Ha labda nélkül szabálytalankodnak a center ellen öt méteren belül, akkor a centernek nem kell visszapasszolni a neki dobott labdát, hanem tüzelhet egyből a kapura. Az OSC például így kapott két gólt a BL-selejtezőben és bár reklamáltak, a mérkőzés szerb ellenőre nem nekik adott igazat.

A vlv.hu hozta le a sztorit és nekik dr. Molnár Tamás, az MVLSZ alelnöke, a LEN és a FINA vízilabda szakmai bizottságának magyar tagja, a hazai játékvezetői testület vezetője azt mondta, hogy ő nem tud róla, hogy lenne ilyen szabályváltozás. Később ezt a szövetség honlapjának is kifejtette, mint mondta a büro jogosult szabálymódosítást javasolni, aztán azt a FINA vagy elfogadja, vagy nem.

A budapesti kongresszuson egy szabálymódosítás történt, az, hogy az olimpiára az eddigi 13 helyett 11 játékost lehet nevezni.

Szó sincs róla, hogy valaki titokban szabályt módosított volna, és arról elfelejtette a magyarokat értesíteni!

– mondta Molnár Tamás, aki még egyszer hangsúlyozta: „nem történt szabálymódosítás”.

De akkor mégis hogyan lehet az, hogy két ilyen nápolyi gólt is megadtak az OSC ellen? Molnár szerint azért, mert nemzetközi szinten vannak szabályértelmezési problémák.

Momentán ott tartunk, hogy a magyar kupacsapatoknak leírtuk, nemzetközileg bármi megtörténhet, felelősséget nem lehet vállalni, kivédhetetlen. Felkészítettem őket arra, hogy annak ellenére, hogy rangos sorozatban vesznek részt, rosszabb bírókat kapnak majd, mint az itthoni rangadókon fújó magyar kollégák. Ez a szabályértelmezési vita, be kell vallani, sportágunk jelenkori hátránya. Dolgozom a nemzetközi színtéren azon, hogy ez megváltozzon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik