Sport

Gyárfás Tamás és a FINA jót tett Hosszú Katinkával

Ok, a korábbi úszóelnök nem egy személyben a Nemzetközi Úszószövetség, nem csak ő dönt a FINA versenyeinek díjáról, de hogy lobbizott érte, az egészen biztos.

A rövidpályás úszó világkupa sorozat pénzdíjain kedden emelt a Nemzetközi Úszószövetség. Mindez azért érdekes, mert korábban a FINA szabálymódosításait – csak négy versenyszámban indulhat egy-egy versenyző – úgy kommentálta nyílt levelében Hosszú Katinka és Shane Tusup, hogy azokat a szervezet kifejezetten a háromszoros magyar olimpiai bajnok ellen hozta.

Shane Tusup a folyamatos versenyzésre építette felesége edzéstervét. Hosszú a 2012-16 között valamennyi világkupa állomáson 8-12 versenyszámban állt rajtkőre, mindent megnyert, amit fizikailag lehetett, így az elmúlt öt esztendőben toronymagasan végzett az összetett verseny élén, amivel az ezzel járó 100 ezer dolláros bónuszt is hazavitte. Szakmai és anyagi értelemben is kimaxolta a versenysorozatot.

A 2017-es évadra hozott FINA-szabályváltozások azonban ezt megakadályozzák, jelenleg csak második Hosszú és nincs esélye az első helyre, az immár 150 ezer dollárra emelt fődíjra sem.

A kedden azonban módosította a végrehajtó bizottság a korábbi határozatát.

Honlapunk megkereste a FINA végrehajtó bizottsági ülésén részt vett Gyárfás Tamást, aki elmondta, a jövőben nem csak a férfi és a női összetett győztes kap extra pénzdíjat, hanem az ezüstérmes is száz, míg a bronzérmes ötvenezer dolláros pénzdíjat vehet át.

A FINA és a vezetésében bent ülő Gyárfás Tamás tehát kifejezetten jót tett Hosszú Katinkával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik