Sport

Az átlagos pozitívnál 200-szor többet mutatott ki a doppingteszt

dopping-ellenőrök (dopping ellenőrök)
dopping-ellenőrök (dopping ellenőrök)
Egy franciaországi erőemelő-versenyen levett nyolcvan minta zöme pozitív lett. Az egyik durván kiugró bajt okozott, ezért a WADA azonnal intézkedett.

A WADA kedden visszavonta a párizsi doppingellenőrző laboratórium működési engedélyét. Franciaország egyetlen ilyen laborja azért nem folytathatja tevékenységét, mert egy ott vizsgált mintával két másikat is beszennyeztek.

Az intézményt vezető Mathieu Teoran kedden a AP hírügynökségnek elárulta, hogy a hiba egy testépítőversenyen levett minták ellenőrzésekor történt. Mint mondta, a viadal után nyolcvan mintát kellett vizsgálniuk, melyek nagy többsége pozitív eredményt hozott.

Az egyik, szteroidot kirívóan magas koncentrációban – az átlagos pozitív eredménynél 200-szor többet – tartalmazó mintából egy kevés bennmaradt a gépben, így két másik mintát beszennyezett.

A WADA a hiba miatt múlt vasárnapi hatállyal felfüggesztette a labor tevékenységét, így ott a döntés visszavonásáig egyetlen mintát sem ellenőrizhetnek, azokat külföldre kell szállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik