Sport

A San Antonio Spurs elnézést kért Hanga Ádámtól

Az ötszörös NBA-bajnok San Antonio Spurs elnézést kért Hanga Ádámtól a nyári helytelen kommunikációért, mondta a játékos menedzsere, Lóránt András az MTI-nek a férfi kosárlabda Európa-bajnokság pénteki szünnapján.

Az Eb-nyolcaddöntős válogatott kapitányának ügynöke elmondta, hogy a nemrég Barcelonába igazolt magyar játékos kötötte az idei nyár legnagyobb szerződését a spanyol bajnokságban.

Ez óriási elismerés Ádámnak és az elmúlt 15 évben végzett munkájának. A Barcelona tavaly és idén is harcba indult érte, és ezúttal hét héten át küzdött a megszerzéséért, miközben eddigi csapata, a Baskonia már január 30-án letette elé az első ajánlatot

– mondta Lóránt András, hangsúlyozva, hogy a katalánok meghatározó játékosnak igazolták le Hangát, aki spanyol és európai szakírók szerint a Barca “belépője” az Euroliga négyes döntőjére.

A menedzser közölte, Hanga olyan brandhez került, amelyet a világon mindenhol ismernek, akár labdarúgásról, kosárlabdáról, kézilabdáról vagy futsalról van szó.

Külföldi topcsapatok is keresték, de két kérése volt arra az esetre, ha nem jön össze az NBA: Spanyolországban szeretne maradni, és a válogatottban akar játszani. Ami az NBA-t illeti, a San Antonio több jelét is adta, hogy meg kívánja szerezni őt. A megfigyelői eljöttek Ádám meccseire, öt napra kimentünk Texasba, teljes orvosi vizsgálaton esett át, aztán egyszer csak elült a dolog, mi pedig nem várhattunk tovább. Kolozsváron a Spurs képviselője azt mondta Ádámnak, hogy nagyon sajnálja, hogy nem jött össze a dolog, és elnézést kért tőle a rossz kommunikációért

– mondta Lóránt András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik