Sport

Kosár-Eb: megvan a magyarok ellenfele, a románok vereséggel búcsúztak

A magyar kosárlabda-válogatott lejátszotta utolsó csoportmeccsét is Kolozsváron, a papírformának megfelelően a spanyolok nyertek. A mieink a C csoport negyedik helyén végeztek, így Isztambulban, a nyolcaddöntőben a D csoport első helyezettjével játszanak majd a vasárnapi nyolcaddöntőben.

Az utolsó pillanatig nyitott kérdés volt, ki nyeri majd azt a hatost. Végül a szerb-orosz-lett csapat pontazonossággal végzett az első három helyen, viszont körbeverés volt, márpedig abból a szerbek jöttek ki győztesen. Úgyhogy a vasárnapi ellenfél Szerbia lesz (14.15-kor lesz a találkozó), az a Szerbia, amely a spanyolok mellett talán a végső győzelemre is a legnagyobb eséllyel pályázik. Ők eddig ötből négy meccset nyertek, az oroszoktól kaptak ki nagy csatában 75-72-re.

A nyolcaddöntőkben egyébként

  • német-francia,
  • spanyol-török,
  • szlovén-ukrán,
  • lett-montenegrói,
  • litván-görög,
  • horvát-orosz,
  • finn-olasz
  • és szerb-magyar meccseket rendeznek.

Az egyenes kieséses szakaszban már mindegyik mérkőzés Isztambulban lesz, a fenti listából az első négy szombaton lesz, a második négy pedig vasárnap. A szerb-magyar meccs győztese a finn-olasz párharc továbbjutójával találkozik.

Közben a C csoportban is kialakult a végeredmény: a házigazda románok öt vereséggel a csoport utolsó helyén zártak, miután Montenegró ellen beleszaladtak egy 17 pontos vereségbe.

Eredmények – kosár-Eb, 5. forduló

C csoport:
Montenegró – Románia 86-69
Spanyolország – Magyarország 87-64
Horvátország – Csehország 107-69

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 10 pont, 2. Horvátország 9, 3. Montenegró 8, 4. Magyarország 7, 5. Csehország 6, 6. Románia 5

D csoport:
Lettország – Törökország 89-79
Szerbia – Belgium 74-54
Oroszország – Nagy-Britannia 82-70

A csoport végeredménye: 1. Szerbia 9 pont, 2. Oroszország 9, 3. Lettország 9, 4. Törökország 7, 5. Belgium 6, 6. Nagy-Britannia 5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik