Sport

Mégis új szelek fújhatnak a teniszben?

Kyrgios és Dimitrov is először jutott Masters 1000-es döntőbe a cincinnati tenisztornán, de rajtuk kívül is hárman jutottak idén életükben először ehhez a mérföldkőhöz.

Nick Kyrgios és Grigor Dimitrov játssza a döntőt a cincinnati tenisztornán. Mindkét játékosnak ez lesz az első Masters 1000-es döntője. A két játékos mérlege eddig 1-0 Dimitrovnak. Nem egy történelmi csata, de valahol el kell kezdeni az új generációk küzdelmét.

A 22 éves Kyrgios az elmúlt hónapokban csípő- és vállsérüléssel küzdött, most azonban ismét a legjobb formájában van. A cincinnati elődöntőben David Ferrert verte 7:6(3), 7:6(4)-re, egy nappal korábban pedig a világelső Rafael Nadalt búcsúztatta.

Ez egy rémálom volt, főleg mert én magas vagyok, ő pedig nem. Nagyon laposan üti meg a labdákat, az egész meccsen egyetlen labdát sem kaptam vállmagasságban

– panaszkodott Kyrgios a győztes elődöntő után. Úgy érezte, nem szervált jól, de a rövidítésben igen, és büszke a kiharcolt győzelemre. Kyrgios idén először játszhat döntőt.

Az ellenfele, Dimitrov is komoly elődöntős akadályon lépett át, szintén két rövidítésben verte a hazai közönség támogatását élvező John Isnert: 7:6(4), 7:6(10). Egyik elődöntőben sem vette el senki a másik adogatását.

“Egy ideje már itt vagyok a touron, úgyhogy értékelem az ilyen pillanatokat. Egyre jobban értékelem” – ismerte el a 26 éves bolgár teniszező, aki hozzátette, lépésről lépésre halad, méghozzá a helyes irányba.

Ez így helyes, miután a teniszben régóta régóta várunk egy generációváltást, de csak nem akar megérkezni. Az, hogy a Kyrgios-Dimitrov döntőben biztosan új győztest látunk 1000-es tornán, csak egy jel, de idén rajtuk kívül hárman is eljutottak életük első 1000-es döntőjéhez: Albert Ramos-Vinolas, Dominic Thiem és Alexander Zverev.

Nem csoda, hogy Dimitrov már a US Opent várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik