Sport

Megint kikapott az Eb-re készülő kosárválogatott

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott három vereséggel zárta a kazanyi tornát, miután a vasárnapi zárónapon két ponttal kikapott Németországtól, írja az MTI. A magyar csapat az első negyedet minimális különbséggel elveszítette, ám a nagyszünetre már vezetett, sőt, az utolsó tíz percet 4 pontos előnyből várhatta. A németek aztán 15-9-cel hozták le a záró tíz percet, azaz a végjátékban csúszott ki a magyar csapat kezéből a győzelem.

Az orosz szövetség honlapja szerint a magyar csapat legeredményesebb játékosa Eilingsfeld János volt 18 ponttal.

A kazanyi tornán a házigazda oroszok három győzelemmel végeztek az első helyen, a németek kétszer, az izlandiak egyszer nyertek. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány – már az őszi világbajnoki selejtezőkre is gondolva – leginkább a fiatal játékosoknak adott lehetőséget.

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze Kolozsváron. A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Németország-Magyarország 67-65 (20-19, 16-18, 16-19, 15-9)

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik