Sport

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint elcseszték a vizes vébét

A magyar női vízilabda-válogatott csak az ötödik lett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Sportuszodában. Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya néhány héttel a világverseny után interjút adott a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapjának, a waterpolo.hu-nak, ahol elmondta, egy rossz negyeden múlt minden.

Ugyanaz a csalódottság van meg, ami közvetlenül a világbajnokság lefújása után is bennem volt (…) Mindenki láthatta, hogy ebben a csapatban több volt, és tartom, amit a vb elején mondtam, hogy éremesélyes volt ez az együttes. Azonban egy rossz negyed miatt elcsesztük az érmet

–  mondta Bíró, majd hozzátette, ha a negyeddöntő első negyedében bepasszíroznak egy-két gólt, akkor Kanadának nem lett volna sok esélye.

Az okokról Bíró azt mondta, szerinte a vezérek nem kapták el a fonalat, “mindenki saját magát lökte be a gödörbe”.

Nem gondolom, hogy a nyomás, vagy a hangulat okozta a gondot, noha egyedülálló volt az a szurkoláscunami, amit kaptunk. Kazanyban, Barcelonában, Rómában sem volt ilyen, pedig mindenhol volt esélyes csapata a házigazdának, Barcelonát leszámítva viszont egyik sem tudta valóra váltani az álmait

– a szövetségi kapitány amondó, a Kanada elleni negyeddöntő első negyedében a 11 lövés, nulla gólos mutatóval szállt el minden.

Sokakban megfordult, hogy mentális gondok jelentkeztek a válogatottnál, de Bíró ezzel nem ért egyet, hiszen csapata az elmúlt egy évben – még az olimpián is – többször fordított vesztes állásból.

Ilyen még nem is volt, nemcsak a női, hanem a férfikarrierem során sem, hogy egy csapat ennyire leblokkoljon (…) Nekem ez sokkal jobban fáj, mint az olimpia. Hiszen olimpiából is lehet még a játékosok, illetve az edzők életében, de budapesti világbajnokság, ilyen körülmények között, nos, ilyen csak egyszer van

– Bíró hozzáteszi, bár a felkészülésen semmit nem változtatna, azért kipróbálna egy-két dolgot, amire meccs közben nem volt lehetősége, mert éppen már nem volt időkérése, illetve a folyamatos játék miatt nem tudott többet variálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik