Sport

Hosszú Katinkának több joga van, mint Orbán Viktornak

Wladár Sándor úgy véli, az úszónőnek nagyobb beleszólása van abba, hogy ki legyen az úszószövetség elnöke, mint a miniszterelnöknek.

Olimpiai bajnok úszónk, Wladár Sándor volt az ATV Egyenes beszéd vendége, az úszószövetség körül kialakult helyzetről beszélt és arról, hogy miért mondott le ötödmagával az elnökségi tagságáról. Azt mondta, támogatták azt, hogy egy kívülről jövő ember vegye át az irányítást, Bienerth Gusztávnak pedig komoly ígéretei voltak, de hiába kapott türelmi időt, az ígéretek üresek maradtak, és nem látták el azokat a feladatokat, amiket a szövetségnek el kellett volna.

Bienerth többször is azt mondta a napokban, hogy a hétfői elnökségi ülésen a tagok a támogatásukról biztosították, de Wladár Sándor szerint ő például az utolsó napirendi pontként a problémákról beszélt és többen is egyetértettek vele. Viszont nem nevezte hazugságnak Bienerth nyilatkozatát, mert szerinte az egy erős kifejezés, inkább azt felelte: nem felelt meg a valóságnak.

Bienerth: Ezek a múlt támadásai
Egy árnyékkal küzd Bienerth Gusztáv úszószövetségi elnök, aki visszaélésekre bukkant egy vizsgálat során. Úgy érzi, az úszótársadalom számára túl újszerű volt, hogy titkosan, félelem nélkül szavazhat.

Akkor egyébként egy elnökségi tag, a szövetségi kapitány Sós Csaba volt, aki a többiek előtt megmentette Bienerthet. Wladár szerint kevés ember pótolhatatlan, de jelen helyzetben Sós az, és úgy látja, ő védett személy.

Azt is mondta, hogy úgy 1 milliárd forinttal nem kezdtek eddig semmit, miközben lennének programok és vannak sportolók, akiket képviselniük kell. Attól tart, hogy esetleg nem jó helyre megy ez a pénz, majd év végén elköltik valamire, csak hogy el legyen költve. Ezért is mondtak le, most érezték úgy, hogy eljött az idő, hogy legyen egy olyan új elnökség, ami ellátja a rábízott feladatokat.

Wladár Sándor szerint elsősorban nem új elnökségi tagokra, hanem egy új elnökre van szüksége a MÚSZ-nak, ő utólag csalódott Bienerth Gusztávban. A kommunikáció elég egyirányú volt, őket sem tájékoztatták rendesen, a kinevezett sportigazgatókkal is voltak problémák. Mert elsősorban kívülálló emberek voltak, pedig az úszásnak kellene előtérben lennie. Kirakat volt az egész elmúlt időszak.

Wladár Sándor reméli, hogy a FINA-ba nem jut el minden információ, nem kell kiteregetni a szennyest. Közben Bienerth a napokban azt mondta, volt szivárogtatás, de erről Wladár nem tudott mondani semmit.

Vannak olyan felmerült nevek, akik szerintem esélytelenek, mert Hosszú Katinka számára elfogadhatatlanok

– mondta ezt a lehetséges elnökjelöltekről. Hozzátette: lehet vétójoga Hosszúnak.

Wladár Sándor úgy véli, Hosszú Katinkának nagyobb vétójoga van, mint Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Úgy véli bárki is száll harcba az elnöki pozícióért, az hívja fel előtte Hosszú Katinkát. Ő maga még nem hívta fel Hosszút. Hosszúnak és stábjának kell eldöntenie, kit tartanak megfelelő embernek arra, hogy képviseljék őket. Wladár Sándor egyébként még nem gondolkodott azon, hogy elnök legyen, de ha érkezne ilyen felkérés, akkor megtenné. És akkor ő felhívná előtte Hosszú Katinkát.

Bienerth Gusztáv egyébként szeptember 1-jén, délelőtt 10 órára hívta össze az úszószövetség közgyűlését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik