Sport

Shane Tusup: Ha Katinka amerikai lenne, istenként tisztelnék

Háromszoros olimpiai bajnok úszónő edző/férje három olyan mondatot posztolt, amibe bármi beleképzelhető mondanivalóként.

Háromszoros olimpiai bajnok úszónő tehetetlen és tátongó ürességet érez annak ellenére, pontosabban éppen azért, mert a FINA-világkupa első, moszkvai állomásán három arany és egy ezüstérmet nyert. Csak. Ezért még csütörtök éjszaka posztolt egy elkeseredett levelet.

Elkeseredett levelet írt Hosszú Katinka
Háromszoros olimpiai bajnok úszónő tehetetlen és tátongó ürességet érez.

Hosszú Katinka szerdán előbb 100 vegyesen, 100 háton nyert, majd 200 pillangón lett második, míg csütörtökön csak egy számban állt rajtkőre, 200 vegyesen nyert.

Elkeseredettségét az okozza, hogy a FINA szabályváltozásai miatt az elmúlt öt évhez képest nem indulhatott – állomásonként – nyolc, tíz versenyszámban, csak négyben, így épp azt a versenyelőnyét veszítette el, amiért éveken át dolgozott, ami a sokoldalúságából fakad.

Forrás: facebook.com

Nos, természetesen Katinka férje, Shane Tusup sem hagyhatta ezt szó nélkül, egyet aludt az eseményekre és a kétnapos versennyel után péntek délelőtt ő is egy posztba tömörítette érzéseit .

Valóban megtörik a szívem, hogy az úszósport nem értékeli kellőképp Katinkát. Ezt azért mondom, mert ez az igazság, és utálhatsz, ha akarsz, de ha amerikai versenyző lenne, akkor semmi sem történt volna, és az úszósport istenként tisztelné. Vitatkozhatsz, de szíved mélyén tudod, hogy igazam van

– fogalmazott Shane Tusup.

A három mondat olyan, mint egy találós kérdés, bármi beleképzelhető mondanivalóként, meg annak az ellenkezője is. Mi azonban nem szeretnénk találgatni.

A magunk részéről megnyugtatjuk Shane Tusupot. Hosszú Katinka teljesítménye előtt még azok is fejet hajtanak, akik egyébként olykor cselekedeteit, döntéseit bírálják. Ráadásul Magyarország sportszerető közönsége pont úgy tiszteli, ahogy Shane elvárja: úszó istennőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik