Sport

Vívó-vb: Ezüstérmes a férfi kardcsapat

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Szilágyi Áron bravúrjával kiélezett elődöntőből jutott fináléba a magyar kardcsapat: Olaszországot 45-44-re győzték le a mieink.

A döntőben Dél-Korea várt a magyar csapatra, akikkel szemben három asszón keresztül jól tartotta magát a Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás, Szilágyi Áron négyes, azonban itt fordulópont állt be a döntőben.

Egyszerűen semmi sem jött össze a mieinknek, a koreaiak viszont sorra nyerték az asszókat, a hatodik végén már tetemes előnyre tettek szert, 31-16 volt az előnyük.

Innen már nem volt visszaút az így is fantasztikus eredményt elérő magyar kardcsapatnak, végül 45-22-vel ért véget a finálé. Az eredmény becsapós, nem volt ekkora különbség a két csapat között, de Dél-Korea megérdemelten vált világbajnokká.

Úgy éreztem, hogy egész nap döcögött a szekér. Akadtak mindannyiunknak jó asszói, de valahogy küszködtünk már a döntőig is, amit aztán a koreaiak kíméletlenül kihasználtak

– összegzett a magyar szövetség honlapján Szilágyi.

Decsi András, a férfi kardválogatott vezetőedzője azzal kezdte értékelését, hogy mindig nehéz egy elveszített, “pláne egy így elveszített” döntő után nyilatkozni.

Az, hogy egy ilyen küzdelmes napon, ilyen szoros meccsek után világbajnoki ezüstérmesek lettünk, feltétlenül nagy sikernek mondható, és bizonyítja, hogy van tartása ennek a csapatnak

A karválogatott a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte azután, hogy Szatmári pénteken győzött a férfi kardozók egyéni versenyében, majd szombaton a párbajtőröző Rédli András harmadik lett.

Vívó-vb, férfi kardcsapat döntő – végeredmény

Dél-Korea – Magyarország 45-22

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik