Sport

Miklós Edit: Ne csodálkozzatok, ha késsel ébredtek a hátatokban

Miklós Edit nem Hosszú Katinka. Nincs 480 ezer főnyi követője a közösségi oldalon, az ő tábora alig éri el a 25 ezret. De úgy látszik tanul tőle, ő is a közösségi oldalát választja kommunikációra. Hosszú és elég elkeseredett posztot tett közzé, mert úgy érzi, sportágában nem megfelelő irányba mennek a dolgok. Ha a szava nem is üt akkorát, mint a háromszoros olimpiai bajnok úszónő közleményei, de azért hallatszik ez is, érdemes rá odafigyelni.

A magyar alpesi sísport olimpiai pontszerzője furcsa dolgokról számolt be.

Azt írja:

Felháborít, hogy mindamellett hogy a magyar sísportot próbálják ellehetetleníteni, a szponzoraim és a minisztérium is olyan névtelen leveleket kapnak, amelyben az én támogatásom kérdőjelezik meg arra hivatkozva, hogy én már soha nem fogok többet sízni. És milyen érdekes, hogy pár napra rá a Nivelco-tól ugyanide érkeznek szponzorálási kérelmek.
Mindezeket azért írom le, mert közületek mindenki elgondolkodhat, hogy kinek-mit hisztek el, és ne csodálkozzatok ha egy idő után egy késsel ébredtek a hátatokban.
A sport számomra egy tiszta játék, ami most történik számomra elszomorító és mélyen elgondolkodtató, nem tudom, hogy részt szeretnék-e vállalni egy ilyen közösségben!

A háttér:

Egy ideje a külvilág számára eddig láthatatlan belharc folyik a síszövetségben. Bő egy hónapja, a sportág tisztújító közgyűlésén az elnök, Kálomista Gábor már lemondott, majd elviharzott.

A háború oka prózai. Amíg a Magyar Síszövetség állami támogatása a 2014-es téli olimpia előtt még nagyjából kétmillió forint volt, addig nem volt semmi probléma. Ám Miklós Edit Szocsiban, lesiklásban elért hetedik helye hatalmas, a legfelsőbb szinten is elismerést kiváltó siker, amely az eredményalapú sportfinanszírozási rendszernek köszönhetően megnyitotta a pénzcsapot. Azóta megszázszorozódott az állami támogatás.

miklós edit, orbán viktor (miklós edit, orbán viktor)
Miklós Editet Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta (Fotó: MTI)

A szövetség különböző sportágfejlesztő programokat indított be, utánpótlás szinten érezhető fejlődésnek indult a magyar sísport. Ennek ellenére, vagy éppen a megnövekedett forrás miatt néhányan úgy érzik, nekik több járna, mint amennyit a szövetség elnöksége megszavazott nekik.

A leghevesebben a Miklós Edit posztjában elég negatív szövegkörnyezetben megemlített Szőllős-testvérek szülei támadják a szövetség elnökségét. Tudni kell, a család rendkívül tehetős. A családfő résztulajdonosa a Nivelco nevű milliárdos forgalmú cégnek, amely a Szőllős Benjámin és Barnabás klubját, saját tulajdonban lévő ausztriai, alpesi házukat, így a gyermekeik folyamatos hóbiztos helyszíneit, edzőtáborait is finanszírozza.

Megjegyzendő, Szőllős Barnabás a 2016-os, lillehammeri ifjúsági téli olimpián hetedik lett műlesiklásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik