Sport

Még Indiában is Hosszú Katinkáról írnak

Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő férje-edzője osztotta meg a Times of India című lap cikkét, amelyben részletesen beszámolnak a bajai sportolónő mozgalmáról.

A lap megírja, hogy Hosszú szerint a FINA (nemzetközi szövetség) figyelmen kívül hagyja az úszók igényeit, ezért meglapította a Profi Úszók Világszövetségét (az angol rövidítés alapján GAPS), ami a sportolók érdekvédelmét látja majd el.

Beszámolnak arról, hogy 14 olimpiai bajnok szerepel máris a tagok közt, kiemelik közülük a japán Koszuke Haginót, a svéd Sarah Sjöströmöt, és két amerikait, Katie Meilit és Conor Dwyert.

“A célunk, hogy egyenlő partnerként kezeljék az úszókat – idézi a Times of India Hosszút. – Azt várjuk, hogy a FINA vezetői leüljenek tárgyalni velünk, hogy meghallják a profi úszók hangját, hogy beleszólásunk legyen a sportág fontos ügyeibe.”

Említik Hosszú Katinka két héttel ezelőtti Facebook-bejegyzését, illetve a FINA világkupa-reformjait, amelyek ellen fellépett az úszó.

Végül kiemelik, hogy Hosszú mindössze néhány héttel a budapesti vébé előtt közölte, hogy szerinte “káosz uralkodik” a nemzetközi szövetségnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik