Sport

Egy győzelem a női kosárlabda-válogatott célja az Eb-n

A csoportmérkőzéseit Királyváradon (Hradec Kralove) vívó magyar válogatott elsődleges célja egy mérkőzés megnyerése a pénteken Csehországban elrajtoló, 36. női kosárlabda Európa-bajnokságon.

Nem beszéltünk konkrét célokról, de extra teljesítmény lenne továbbjutni a csoportból

– kezdte elemzését az MTI-nek Stefan Svitek szövetségi kapitány, kifejtve, hogy ehhez a három meccsen egy győzelem szükséges.

Az A csoport győztese – legnagyobb eséllyel Spanyolország – közvetlenül bejut az Eb negyeddöntőjébe, a második és harmadik csapat pedig jövő kedden nyolcaddöntőt vívhat. A kvartett utolsó helyén végzett válogatott viszont befejezi a szereplését.

Nem lesz egyszerű, és nyilván nem a spanyolok elleni pénteki nyitányon számolunk győzelemmel, de arra a mérkőzésre sem úgy megyünk ki, hogy eleve feladjuk

– szögezte le a szlovák szakember.

A csehországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott pénteken az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Budapesten 2015-ben Eb-harmadik spanyolokkal, szombaton a házigazdákkal, hétfőn pedig az ukránokkal találkozik Királyváradon (Hradec Kralove).

A nemzeti együttes két éve, a magyar-román közös rendezésű Eb-n egy győzelemmel és három vereséggel nem jutott tovább a soproni csoportból, és a 14-20. helyen zárt.

Női kosárlabda Európa-bajnokság, a magyar válogatott programja és kerete

Június 16.:
Ukrajna-Csehország 18.00
Magyarország-Spanyolország 20.30
Június 17.:
Spanyolország-Ukrajna 15.00
Magyarország-Csehország 18.00
Június 19.:
Magyarország-Ukrajna 12.30
Csehország-Spanyolország 18.00

Keret:
Dubei Debóra (Uniqa Sopron), Fegyverneky Zsófia (Uniqa Sopron), Határ Bernadett (Uniqa Sopron), Licskai Zsófia (PEAC-Pécs), Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs), Zele Dorina (PEAC-Pécs), Simon Zsófia (CMB Cargo UNI Győr), Varga Zsófia (CMB Cargo UNI Győr), Medgyessy Dóra (VBW CEKK Cegléd), Nagy-Bujdosó Nóra (VBW CEKK Cegléd), Vandersloot Courtney (Yakin Dogu Üniversiti/Chicago Sky), Krivacsevics Tijána (CMB Cargo UNI Győr)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik