Sport

1998 után ismét címvédés az NHL-ben

Fennállása során ötödször lett bajnok, egyúttal megvédte a címét a Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután vasárnap a Stanley Kupa döntőjében negyedszer is legyőzte a Nashville Predators csapatát.

Rendkívül kiegyenlített mérkőzést játszott a két csapat. A hazaiak közül senkit nem állítottak ki, viszont négy alkalommal is emberelőnybe kerültek, ám ezzel nem tudtak élni.

A második harmad elején a nashville-i Colton Sissons gólját a játékvezető nem adta meg, így a vendégek kapusa, a 27 védést bemutató Matt Murray hibátlanul teljesített.

Az első gólt a svéd Patric Hornqvist másfél perccel a harmadik harmad vége előtt szerezte, majd honfitársa, Carl Hagelin üres kapus találattal biztosította a Penguins sikerét.

A Penguins 1991-ben a Minnesota North Stars, 1992-ben a Chicago Blackhawks, 2009-ben a Detroit Red Wings, tavaly a San José Sharks, idén pedig a Nashville ellen egyaránt idegenben lett bajnok, azaz mindig vendégként vehette át a Stanley Kupát.

A címvédés ezt megelőzően legutóbb a Detroit Red Wings csapatának sikerült 1998-ban.

A rájátszás legértékesebb játékosának (MVP) járó Conn Smythe-trófeát a tavalyi idényhez hasonlóan idén is Sidney Crosby kapta. A Pittsburgh centere 24 mérkőzésen nyolc gólt ütött és 19 gólpasszt adott.

Eredmény – NHL, Stanley Kupa, döntő, 6. mérkőzés

Nashville Predators-Pittsburgh Penguins 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
Gólszerzők: Hornqvist (59.), Hagelin (60.)

A párharcot 4-2-es összesítéssel a Pittsburgh nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik