Sport

BL-bronzzal zárná le a szezont a Veszprém

A Telekom Veszprém szombaton szoros mérkőzésen kapott ki 27-26-ra a Paris Saint-Germaintől a kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A másik párharcban is egyetlen gól döntött, a macedón Vardar Szkopje (Sterbik Árpáddal a kapuba) gyűrte le a Barcelonát. Így az már biztos, hogy új csapat nyeri meg a sorozatot, korábban sem a Vardar, sem a PSG nem játszott még a döntőben.

A Veszprém és a Barcelona közben a csalódott csapatok mérkőzésén a bronzérem sorsáról dönt. Ez a két együttes vívta a 2015-ös BL-döntőt, akkor a spanyolok nyertek, és a mostani szezonban lejátszott két csoportmeccsen is ők győztek.

Kemény szezonunk volt, három nagyon erős sorozattal. De még nincs vége, van még egy mérkőzésünk és győzelemmel akarjuk zárni a szezont

idézi Xavi Sabatét az európai szövetség oldala. A spanyol szakembernek a vasárnapi lesz az utolsó mérkőzése a Veszprém élén, Ljubomir Vranjes váltja a nyáron.

A Barcelona nem várt pofont kapott a Szkopje ellen, úgyhogy érthetően csalódottak, de éremmel akarnak hazamenni Kölnből.

Aki akar, az sírhat a vereség miatt. De vasárnap már mindenkinek maximálisan fókuszálni kell a csapatmunkára. Nem az eredmény számít, hanem a csapat

– mondta a balszélső Filip Jicha.

A háromszoros BL-ezüstérmes Veszprém korábban még sosem volt harmadik a sorozatban. A bronzmérkőzést 15.15-től rendezik, a döntőt pedig 18 órától.

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Ajánlott videó

Olvasói sztorik