Élő Sport

BL: magabiztos játékkal nyert bronzérmet a Veszprém

A Telekom Veszprém együttese óriási csatában maradt le a Bajnokok Ligája fináléjáról. Xavier Sabaté tanítványai 27-26-ra kaptak ki a Paris Saint-Germaintől szombaton délután.

Kikapott a Veszprém a PSG-től, a bronzért küzdhet tovább a BL-ben
Heroikusan küzdött, de végül 27-26-ra kikapott a magyar bajnok. A Vardarral vagy a Barcelonával játszanak Nagy Lászlóék vasárnap a bronzéremért.

A spanyol mester szerint csapata jobb volt, mint a PSG, elmondta azt is, hogy mindent megtesznek vasárnap a bronzéremért. A Barcelona elleni összecsapás volt a 40 éves szakember búcsúmeccse, helyét a svéd Ljubomir Vranjes veszi át a kispadon.

A PSG mellett a katalánok is kétszer verték a Veszprémet a Bajnokok Ligája csoportkörében. Októberben Barcelonában 26-23-ra nyertek, februárban pedig 25-22-es győzelmet arattak. A két csapat ezúttal a bronzért küzdött, 2015-ben a fináléban találkoztak, akkor is a gránátvörös-kékek örülhettek.

Kemény szezonunk volt, három nagyon erős sorozattal. De még nincs vége, van még egy mérkőzésünk és győzelemmel akarjuk zárni a szezont

-mondta Sabaté az EHF hivatalos honlapjának.

I. félidő

Háromszor is a Veszprém vezetett a meccs elején Aron Palmarsson, Nagy László és Lékai Máté voltak eredményesek, de a katalánok rendre egyenlíteni tudtak.

5-4-nél vezettek először a katalánok, Palmarsson adta el a labdát, majd ő maga egalizált nem sokkal később. Lékai duplája után már hárommal ment a Veszprém. Andreas Nilsson kapott parádés passzt a az izlandi átlövőtől, 9-5-nél kért időt Xavi Pascual.

A svéd beálló kiállítása után megtörte hatperces gólcsendjét a Barca. Ancsin Gábor talpról lőtte a 10. veszprémi gólt a 16. percben. Lékait nem tudták tartani a katalánok, Cristian Ugalde találata után pedig 14-10-et mutatott az eredményjelző.

A játékrész végén feljött mínusz 1-re a Barca, Timothey N’Guessan pattintotta el Mirko Alilovic lába alatt a labdát, majd a fiatal átlövő egyenlített a 29. percben. Ugalde gólja zárta az első félidőt, 18-17-re vezetett a Veszprém a szünetben.

II. félidő

Entrerrios rögtön az első támadásból egyenlített, Nagy László villant a túloldalon. Mikler Roland jól szállt be a meccsbe, kétszer is szépen védett a magyar portás. Nilsson harcolt ki hétméterest, amit Dragan Gajic értékesített magabiztosan.

Valero Rivera ejtett az üres kapuba a 28. percben, 22-21-re módosult ezzel az állás. Mikler fontos pillanatban védett hétméterest, nem tudtak egyenlíteni a katalánok. Dika Mem parádés lövést eresztett meg talpról, a jobb felsőben kötött ki a labda.

Nilsson szerencsés gólt lőtt, majd Pérez de Vargas füle mellett zúdította a labdát a kapuba a vonalról (24-22). Ugalde hatodszor zörgette meg a hálót a szélről, Pascual mínusz háromnál kért időt. Nem táltosodtak meg a katalánok, sőt, Ugalde növelhette volna a mieink előnyét, de két ziccert is elrontott.

22-22 után zsinórban ötöt hintett a Veszprém, Nilsson bravúros találata után Nagy lőtt egészpályás gólt az üres kapuba. Lékai parádés betöréssel szerezte meg saját maga hatodik gólját, nagyon eredményesen játszott az irányító.

Öt perccel a vége előtt Mikler fontos pillanatban védett nagyot, Palmarsson pedig passzcsellel etette meg a komlpett Barca-védelmet, majd a hálóba lőtt. Az izlandi játékost nem tudták tartani a katalánok, nyolcadik gólja mindent eldöntött a 29. percben. A Veszprém a játék minden eleménél jobb volt a Barcelonánál, így megérdemelten nyert bronzérmet a magyar csapat.

Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés, végeredmény:

Telekom Veszprém – Barcelona 34-30 (18-17)

A Veszprém a Bajnokok Ligája bronzérmese!

Palmarsson tarthatatlan, hetest azonban nem kap. Akcióból viszont már eredményes. Három perccel a vége előtt 33-28-ra vezetett a Veszprém. Emberelőnyben sem tudott szépíteni a Barca, Palmarsson pedig ismét beköszönt. Arino köszönt be a szélről. Iváncsik Gergő is a pályán, ez a búcsúmeccse a szélsőnek. Entrerrios még betalál, 34-30 a vége, BL-bronzérmes a Veszprém!

Egyre közelebb a győzelemhez a Veszprém

Lékai betörésből szerezte saját maga hatodik gólját. Labdaszerzés után Tomas értékesít egy ziccert. Nagy gólját nem adják meg, sokat lépett a bírók szerint. Palmarsson bombázott a bal felsőbe a szaggatottról. N’Guessan is a hatodik gólját lőtte, Lékai azonban talpról tüzelt kapu fölé. Palmarsson passzcsellel etette meg a Barca-védelmet, majd a kapuba lőtt.

Magabiztosan vezet a Veszprém

Nagy pakolt oda egyet N’Guessannak, Lazarov rossz passza után Ugalde ront ziccert. Mikler is véd, a nagy rohanás után pedig ismét a spanyol szélső hibázik. Meglepő, hogy nincs hetes, de marad a labda a Veszprémnél. Sabaté időt kért. Nilsson parádés gólt lő, néggyel vezetünk! Nagy az üres kapuba lőtt, 27-22. Palmarsson megint megtalálta Nilssont, a svéd játékos nem tud hibázni ezekben a percekben. Nagy László könnyű gólt szerez hat méterről, tartja ötgólos előnyét a magyar együttes. Lazarov villan, Miklernek nem volt esélye ezúttal.

Nagyszerűen védekezik a bakonyi gárda

Mem bombagólja után Nilsson veszi vissza a vezetést. A svéd beálló ismét beköszön, Pérez de Vargas füle mellé helyezte a labdát. Mikler ziccert hárít, Lazarov meglepő hibát vétett. Ugalde a szélről talál be, ez már a hatodik gólja volt a spanyol szélsőnek. Pascual nem vár tovább, újabb időkérés.

Továbbra is közel vannak a katalánok

Gajic értékesített hétméterest, Terzicet kiállítják a bírók, emberhátrányban támadunk jelenleg. Nagy belemenése után Rivera ejtett az üres kapuba, Mikler épphogy nem ért vissza. Kapufa, majd Victor Tomas harcol ki hétméterest. Mikler véd, Rivera volt könnyelmű.

Mikler jól szállt be a meccsbe

Mikler kezd nálunk a kapuban a második félidőben. Entrerrios futott be, és fel is avatta a magyart portást. Nagy László válaszolt a túloldalon. Mikler véd, Palmarsson pedig betalál, 20-18. Mikler véd ismét, Nagy pedig bombagólt villant. Lazarov szépít, majd Rivera értékesíti a Barca lerohanását.

Egy góllal vezet a Veszprém 30 percnyi játék után

N’Guessan már a harmadik gólját lőtte, Rivera kap két percet. Sulic zárt szabálytalanul, emberhátrányban támad a Barcelona. Egyenlítenek a katalánok, beállóból született az újabb találat. Gajic értékesíti az első ziccerét. N’Guessan ismét egyenlít, nagyot játszik a fiatal átlövő. Nagy látta meg Ugaldét passzívnál, 18-17.

Felzárkóztak a katalánok

Chema Rodriguez is lehetőséget kapott Sabaté mestertől, aki a 22. percben kért időt. 5-1-es védekezésre állt át a Barca, Sulic ront ziccert a vonalról. Entrerrios talál be, majd Nagy Lászlót engedték túl közel. N’Guessan pattintja el a horvát kapus lába alatt a labdát.

Tartja előnyét a Veszprém

Kiegészült a Veszprém, kettővel mennek a mieink a 17. percben. Palmarsson állítja vissza a háromgólos különbséget, majd Lékai is betalált 12-8. Rivera belőtte a hetest, Alilovic csak beleérni tudott a labdába. Lékai nagyon érzi, talpról volt eredményes. Rivera a szélről talál be, 13-10.

Lékai-parádéval hengerel a Veszprém

Ugalde már a második gólját lövi a szélről, majd Lékai tört be parádésan. Alilovic bravúrt mutat be, Lékai pedig ismét betör, zsinórban négy veszprémi gól született, 8-5. Nagy szerez labdát, Palmarsson pedig Nilssont hozza kihagyhatatlan helyzetbe. Xavi Pascual időt kért, meg akarja törni a bakonyi gárda lendületét. Nilsson kap két percet, hat perc után lőtt újra gólt a Barca. Arino talált be az üres kapuba, 9-7.

Fej-fej mellett a két csapat

Nagy bombáz a hálóba, 3-2 ide. Moroz egyenlít lerohanás után, hanyagul pattintott a hálóba. Nilsson ront ziccert, majd Ugalde köszön be. Entrerrios negyedszer is egalizál, Alilovic csak belekapni tudott a lövésbe. Nilssont kell ápolni, kapott egy ütést az orrára a spanyol játékostól.

Már a Barca vezet, Palmarsson adta el a labdát, lerohant minket az ellenfél. Javít az izlandi játékos, 5-5.

Jól kezdett a Veszprém

A Veszprém kezdte a játékot, Palmarsson lövi az első gólt a meccsen. Sorhaindót küldi padlóra Nagy László, utóbbi játékos sárgát kap. Lazarov állt oda a heteshez, Alilovic véd! Határozottan védekeznek a mieink. Szerencsétlen gólt kapott a Veszprém, a blokkról pattant a hálóba a labda. Lékai lő gyönyörű gólt, 2-1.

Olvasói sztorik