Sport

Kézilabda: BL-győztes edző érkezik a nyáron a Veszprémhez

Már egy ideje pletykálták, hogy Ljubomir Vranjes, a német élvonalban szereplő Flensburg kézilabdacsapatának vezetőedzője veszi majd át a Telekom Veszprém irányítását. A német klub szerdán jelentette be, hogy a játékosként a svéd válogatottal olimpiai ezüstérmes és világbajnok szakember nem tölti ki 2020-ig szóló szerződését, már a nyáron távozik.

Dierk Schmäschke sportigazgató azt mondta, nem gördítettek akadályt a veszprémi lehetőség elé, majd később az edző is megerősítette, hogy Veszprémbe tart.

Vranjes irányításával a Flensburg csapata 2014-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, az elődöntőben a Barcelonát, a döntőben a Kielt verték akkor. Az utódja a norvég válogatottat irányító és őket világbajnoki ezüstig vezető Christian Berge lesz.

Hosszú hónapokon át vívódtam, csak utána hoztam meg a döntést, ami sportpályafutásom legnehezebbje volt. Több oka is van ennek, a legfontosabba  magánéletem. A hátralévő időszakban is teljes erőbedobással fogunk dolgozni a fiúkkal, hogy méltóképpen búcsúzhassak

– mondta a 43 éves Vranjes.

A magyar bajnok veszprémiek vezetőedzője jelenleg Xavi Sabaté, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. A klub még nem erősítette meg Vranjes érkezését.


Fotó: Europress/DPA/Carsten Rehder

Ajánlott videó

Olvasói sztorik