Sport

Ilyen, amikor ellepik a dzsúdósok a Hősök terét

Flashmobbal indult csütörtökön a Hősök terén az augusztus végén és szeptember elején Budapesten sorra kerülő cselgáncs-világbajnokság kampánya. A szövetség minden magyarországi dzsúdóst meghívott azzal a kéréssel, hogy hozza magával a versenyruháját is. Az MTI tudósítása szerint a Judo for the world című esemény csaknem ezer résztvevője 15 óra előtt vonult át beöltözve a Műcsarnok mellől a Hősök terére, ahol

2017 postagalambbal ugyanennyi üzenetet küldtek szét a világba a vb-ről.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ilyen üzenetek voltak:

  • „Judo az életem!”,
  • Judo: szerelem első látásra,
  • Judo világbajnokság, Budapest, itt a helyed, várunk!,
  • Sok szerencsét, sok bátorságot kívánok a vb-re!,
  • Sok sikert kívánok, imádom a judót,
  • Nyereséget mindhalálig, bátorságot életed végéig,
  • Hajrá, magyarok!

A jelenlévők között volt Tuncsik József, a sportág első magyar olimpiai érmese és Európa-bajnoka, a mai sztárok közül pedig Csernoviczki Éva és a szintén olimpiai érmes Ungvári Miklós.

A megjelenteket Marius Vizer, a nemzetközi (IJF) és Tóth László, a magyar szövetség elnöke köszöntötte. Az IJF vezetője megköszönte Magyarországnak a vb támogatását, és kiemelte, fontos békeüzenetet küldenek most a világnak. Tóth László hangsúlyozta, ezúton hívják meg a világot a budapesti világbajnokságra.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A vb-bronzérmes Karakas Hedvig és az Európa-bajnok Hadfi Dániel buzdító szavak után elmondta saját üzenetét a világbajnokságról, majd Karakas a beérkezett szurkolói üzenetekből olvasott fel néhányat.

A sportág első budapesti világbajnoksága augusztus 28-ától szeptember 3-áig tart majd a Papp László Budapest Sportarénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik