Sport

Két hiányzó a magyar kéziválogatott keretében, Fazekas Nándor bekerült

Nagy Kornél és Jamali Iman térdsérülés miatt nem került be a magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn kihirdetett keretébe az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó két fordulója előtt. Az idény végén búcsúzó Javier Sabaté szövetségi kapitány

ismét számít a kétszeres olimpiai negyedik helyezett kapusra, a 40 éves Fazekas Nándorra.

A csapat jövő hétfőn kezdi a felkészülést Győrben. A kvalifikáció ötödik fordulójában a magyarok Lettország vendégei lesznek Valmierában június 15-én, és amennyiben győznek, biztosan továbbjutnak. Ezt követően Veszprémben folytatják az edzőtáborozást, és az utolsó körben ott fogadják Hollandia együttesét június 18-án.

Utóbbi találkozóval kapcsolatban az MKSZ oldalán azt írják, hogy a belépőjegyek árából a Magyar Kézilabda Szövetség szurkolónként 1000 forintot átvállal, így a jegyek mindössze 2000 forintba kerülnek majd. (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A magyar válogatott kerete

kapusok: Borbély Ádám (Telekom Veszprém), Fazekas Nándor (Balatonfüredi KSE), Mikler Roland (Telekom Veszprém)

jobbszélsők: Iváncsik Tamás (Elverum, norvég), Országh Ádám (B.Braun Gyöngyös)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém), Tóth Attila (Telekom Veszprém)

irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Győri Mátyás (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szeitl Erik (Telekom Veszprém), Vilovski Uros (Bergischer HC, német)

balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Telekom Veszprém)

balszélső: Szepesi István (Mezőkövesdi KC)


A csoport állása: 1. Dánia 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon. A spanyol, a svéd, valamint a címvédő német válogatott már kijutott a tornára, amelynek a horvát csapat a rendező jogán automatikusan résztvevője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik