Sport

Görbicz elmondta, mihez kezd a kézilabda után

Görbicz Anita pályafutása egyik legszebb szezonjának nevezte a 2016-17-est – írja az MTI. A 34 éves klasszis magyar bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a Győrrel idén. Utóbbi sorozatban elképesztő izgalmak után diadalmaskodtak a Rába-partiak.

Ez a négyes döntő különleges volt. Nem akadt még a pályafutásomban két egymást követő napon két ilyen kemény mérkőzés, ahol ennyire tudtam koncentrálni. Átéreztem a szélsők helyzetét, kevés a lehetőség, és azokkal élni kell. Középen több a választási lehetőség, dobsz vagy passzolsz, ezzel szemben a szélen meg kell próbálni, és be kell dobni.

Görbicz rendre be is dobta, 7 góllal ő volt a BL-finálé legeredményesebb játékosa. A rutinos klasszis már a június közepén rendezendő oda-visszavágós világbajnoki selejtezőre készül, ezzel kapcsolatban azt mondta:

Ebben a két és fél hétben még nagyon kell koncentrálni, de már várom a nyári szabadságot. Igaz, nem lesz hosszú, egy hónap, de tartalmasan meg fogjuk tölteni, egy ilyen év után szükség is van rá.

Görbicz a kézilabda utáni civil életéről is szót ejtett:

Gyerekkori álmom a lovaglás, nagyon szeretem ezeket az állatokat, de a kézilabda a mindenem, és sokáig féltem a sérüléstől. Akkor azonban, amikor már tervben volt Boldizsár (Görbicz Anita és Vincze Ottó gyermeke – a szerk.), elkezdtem, mert úgy gondoltam, hogy a lovaglás jó kihívás lesz a pályafutásom után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik