Sport

Klicsko akár még az idén visszavághat Joshuának

Április vége óta mindenki arra vár, mikor csap össze egymással ismét a nehézsúly két királya, Anthony Joshua és Vlagyimir Klicsko. A két bunyós pazar meccset vívott egymással a Wembley Stadionban 90 ezer néző előtt, a találkozót végül a brit bokszoló nyerte a 11. menetben, TKO-val.

Bár sokan már azt gondolták, hogy ezzel nyugdíjba is küldte a 41 éves Klicskót, az ukrán szerződésében van egy opció a visszavágóra, ő pedig azt mondta nemrég: vissza fog térni. Nos, könnyen elképzelhető, hogy lassan be is véshetjük a naptárunkba a dátumot:

október 28-at.

Joshua promótere, Eddie Hearn biztos benne, hogy Klicsko lehívja az opcióját, úgyhogy már a helyszínt és az időpontokat nézik. A cardiffi Millenium Stadiont nézték ki maguknak, ott rendezik az idei BL-döntőt is.

Hearn úgy matekozik, hogy Klicskónak kell egy kis idő a regenerálódásra, ha augusztusban állna edzésbe, akkor olyan október-november magasságában lehetne a visszavágó. Csakhogy a cardiffi stadion novemberben gyakorlatilag tele van rögbimecccsekkel, decemberben lenne ismét szabad, de addig nem akarnak várni Joshuáék.

Nem akarom, hogy decemberben legyen a visszavágó, úgyhogy egyeztetek a Las Vegas-i MGM-mel, de Kína és Dubaj is lehetséges opció

– idézi az Independent cikke Hearnt.

Eddie Hearn azt is elmondta, bár az IBF kardoskodik egy Joshua-Pulev meccs miatt, nekik most nincs fontosabb projekt egy Klicsko elleni visszavágónál. És ezt maximálisan meg lehet érteni.

Joshuára nagy meccsek várnak, ha hinni lehet Tyson Fury legutóbbi bejelentésének, akkor a két brit jövő áprilisban, a Wembleyben mérkőzik meg egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik