Sport

Már meg is van a Joshua-Fury bokszmeccs időpontja

A tervek szerint jövő áprilisban csap össze egymással a két brit nehézsúlyú ökölvívó, Tyson Fury és Anthony Joshua. Az időpontot Fury hozta nyilvánosságra, amikor arról beszélt,

lefoglalták a Wembley Stadiont a kevesebb mint egy év múlva esedékes mérkőzésre.

A promóter Eddie Hearn már lefoglalta a stadiont, mert nincs más olyan helyszín, amely méltó lenne egy ekkora meccshez. Én már most októberben szerettem volna ezt a meccset, de úgy tűnik, Joshua és Klicsko addig még vívnak egy visszavágót

– nyilatkozta a Daily Telegraph nevű lap hétfői számában Furym akiről Hearn egyébkén a múlt héten még azt nyilatkozta, hogy fényévekre van attól, hogy Joshuával bokszoljon, olyan rossz állapotban van.

A 27 éves, jelenleg három szervezetnél (Nemzetközi Bokszföderáció, Boksz Világszövetség, Nemzetközi Bokszszervezet) is nehézsúlyú világbajnok Joshua bő egy hete győzte le a 11. menetben technikai KO-val Vlagyimir Klicskót a Wembleyben, míg a korábbi világbajnok, szintén veretlen Fury 2015 novemberében verte meg az ukránt.

Azóta viszont nem állt ringben, ugyanis mentális problémákkal küzdött, s kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak a mintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet (BBBC) pedig – aznap, amikor lemondott címeiről – felfüggesztette versenyzési jogát. Tavaly ősszel egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, ugyanakkor – állítása szerint – teljesítményfokozót sosem használt.

A tervek szerint Fury július 8-án térhet vissza. Már a meccs után kihívta őt Joshua kihívta, aminek áll is elébe Fury. De így, hogy jövő áprilisban mérkőznek meg, még simán beférhet egy visszavágó Klicsko ellen, amennyiben az ukrán lehívja az opcióját.

Itt vettük sorba, kik lehetnek Joshua következő ellenfelei.

Fotó: Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik