Sport

Visszavonul a legjobb magyar hokibíró

Gebei Péter váratlan bejelentést tett: 41 évesen szögre akasztja a korcsolyát és visszavonul a játékvezetéstől. A jegkorongblog.hu cikke szerint Gebei 35 éve van jégen, 14 éve fújja a sípot, 10 éve került be az EBEL-keretbe, 5 éve már profiként dolgozik. 2011 óta rendelkezik a legrangosabb játékvezetői diplomával is, melyet Kanadában szerzett meg.

A játékosként a Dunaújvárosban és Székesfehérváron is hokizó Gebei 2016-ban vezetett meccseket az A csoportos világbajnokságon, az ott nyújtott teljesítménye után pedig szerződést ajánlott neki a KHL, így az elmúlt szezonban a világ második legerősebb bajnokságában tevékenykedett. Hosszabbítottak volna vele, de ő mégis inkább a befejezés mellett döntött.

Nem tagadom, kicsit elfáradtam. Megkockáztatom, játékvezetőként többet dolgoztam azért, hogy feljussak a csúcsra, mint játékosként. Az utóbbi tíz évben folyamatosan nyomás alatt, ellenőrzés mellett dolgoztam. Minden évben egyre magasabb célokat tűztem ki magam elé. Élveztem, hogy ezeket egytől egyig sikerült elérnem. De a KHL-szezon végére rájöttem, új kihívásokra, másfajta életre vágyom. Több időt szeretnék a családommal tölteni, és kevesebbet utazással

– mondta a jegkorongblog.hu-nak.

Beszélt a folytatásról is: a Magyar Jégkorong Szövetség alkalmazásába áll, a magyar játékvezetők fejlesztése lesz a feladata. Mint mondta, így szeretne visszaadni valamit abból, amit a magyar jégkorongtól kapott.

Fotó: iihf.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik