Sport téli olimpia 2018

Lemarad a téli olimpiáról a kétszeres világbajnok magyar duó

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó pénteken 8-6-ra kikapott a cseh Zuzana Hajkova, Tomas Paul kettőstől a kanadai Lethbridge-ben zajló olimpiai kvalifikációs vegyespáros curling-világbajnokság nyolcaddöntőjében, így biztosan nem szerzett kvótát a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.

A magyar páros öt győzelemmel és két vereséggel másodikként jutott tovább csoportjából, s bár sokáig vezetett a szintén másodikként 16 közé jutott csehek ellen, az utolsó két endet azonban egyaránt 2-0-ra elvesztette, így végül alulmaradt.

A magyar páros azzal céllal érkezett a vb-re, hogy az első három között végezzen. A mostani vereség nyomán viszont a 9-16. helyért zajló helyosztókon folytatja szereplését.

Jövő februárban a dél-koreai téli játékokon nyolc kettős vehet részt, ebből egy a házigazdáké lesz. A másik hét páros a tavalyi és az idei vb összesített rangsora alapján szerez kvótát. Mivel a 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyar duó tavaly is a nyolcaddöntőben búcsúzott, ezúttal kimagasló teljesítményre lett volna szüksége ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen az olimpián jövőre debütáló számban.

Az már korábban eldőlt, hogy ebben a sportágban a férfi és női csapatok között sem lesznek magyarok Pjongcsangban.

Fotó: WCF / Richard Gray

Ajánlott videó

Olvasói sztorik