Sport

Cselgáncs: Ungvári Miklós intésekkel bukta el a bronzmeccset az Eb-n

Ungvári Miklós az ötödik helyen végzett a férfiak 73 kilogrammos súlycsoportjában a varsói Európa-bajnokság második napján.

Az olimpiai ezüstérmes versenyző a német Anthony Zing elleni sikerrel kezdett, majd a 16 között Dmitrijs Fedosejenkovsszal csapott össze, akit akit szintén leléptetés után vert meg. A negyeddöntőben meglepetésre nem a grúz Lasa Savdatuasvili volt az ellenfele, hanem az osztrák Lukas Reiter, akit a harmadik intés után a szabályoknak megfelelően leléptették.

A négy között a nála a 17 esztendővel fiatalabb azeri Hidajet Hejdarov várt rá, aki ellen kétszer is megintették, majd az azeri egy utolsó másodperces vazaarival búcsúztatta a magyar cselgáncsozót.

A bronzéremért Ungvári a szintén azeri Rustam Orujov ellen lépett tatamira, akivel már a tavalyi riói olimpián is találkozott, akkor Orujov győzött. A világranglista vezető azeri elleni mérkőzés egy-egy intéssel indult, majd kevesebb mint egy perc után Orujov vazaarit ért el, amit szerencsére elvettek tőle.

Fél perccel a vége előtt Ungvárit újra megintették, majd hat másodperccel később ezt újra megtették, így leléptették honfitársunkat. A 37 éves ceglédi sportoló így az ötödik helyen végzett. 

A 81 kilósok mezőnyében Ungvári Attila sikerrel vette az első akadályt a montenegrói Arso Milic ellen, utána viszont kiesett. A grúz Zebeda Rekviasvili ellen kétszer is megintették, majd a grúz földre vitte őt, és karfeszítést kezdeményezett, ahonnan már nem volt menekvés.

A nők 70 kilogrammos súlycsoportjában Gercsák Szabina öt másodperc után megnyerte az első meccsét a német Szaundra Diedrich egy csípődobással. A negyeddöntőben a holland Sanne van Dijkével került szembe, akivel hasztalanul tusakodtak a rendes mérkőzésidőben. A ráadásban aztán a tavaly Eb-harmadik miskolci versenyző egy csípődobás következtében a földre került, ellenfele vazaarival nyert.

Gercsák sajnos a vigaszágon 21 másodperc után kikapott svéd Anna Bernholmtól, így a hetedik helyen fejezte be a kontinenstornát. Bernholm egy földharcban karfeszítéssel győzött.

A negyedik pénteki magyar már kevesebb szerencsével járt. A 81 kilogrammosoknál a hat világkupa-éremnél tartó Csoknyai László a 32 között Benjamin Münnichhel akaszkodott össze, s a mérkőzés egy-egy intést követően az aranypontig tartó hosszabbításba torkollott. További másfél perc elteltével aztán a német dzsúdós egy horogdobással földre vitte a paksi versenyzőt, és ipponnal nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik