Sport

Kupaaranyat ünnepelne szombaton Benedek Tibor

Bejutott a női vízilabda LEN-kupa döntőjébe az UVSE csapata, miután nagy nehezen legyőzte a Dunaújvárost.

Csalódott csapatok tornája a női LEN-kupa négyes döntője, hiszen ez a négy együttes vesztett az Euroliga negyeddöntőjének párharcaiban, így nem jutott az első számú sorozat négyes fináléjába.

A tavalyi Euroliga-ezüstérmes UVSE számára ez nem várt eredmény (a spanyol Mataro verte meg őket), de ha már megrendezhetik a kisebbik döntőt a Tüske Uszodakomplexumban, akkor megnyernék azt.

Ez lenne Benedek Tibor, a férfiválogatott korábbi szövetségi kapitányának első trófeája az UVSE-vel. Ősztől a háromszoros olimpiai bajnok legenda a klub szakmai igazgatójaként dolgozik, felel a klub női szakágának sikereiért és munkájáért is.

Nos, majdnem elcsúszott a hét válogatottat adó UVSE pénteken, ugyanis a Dunaújvárosi Egyetem csapata (benne fiatal válogatottakkal) a negyedik negyedben átvette a vezetést (6-5-re), és neki állt a zászló. Innen viszont vitatható ítéletek mellett fordított az UVSE, érvényesítette a rutint és az esélyesség jelezte papírformát, és 8-6-ra győzött.

Ellenfele az olasz Padova lesz a szombat esti döntőben.

Ha győz az UVSE, a Ferencváros férficsapatának Euro Kupa-győzelme után a második magyar kupaaranyat szerezheti ebben a vízilabdaidényben.

LEN-kupa, nők, négyes döntő, Tüske Uszodakomplexum

UVSE–DUE-Maarsk Graphics 8–6 (3–1, 1–2, 1–2, 3–1)
Plebiscito Padova (olasz)–Ugra Hanti-Manszijszk (orosz) 9-7

Április 15., szombat :

A 3. helyért: DUE-Maarsk Graphics-Ugra Hanti-Manszijszk, 17:15

Döntő: UVSE-Plebiscito Padova, 19:15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik