Sport

A Veszprém elveszítette a SEHA Liga döntőjét

A Telekom Veszprém 26-21-re kikapott a macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda SEHA Liga vasárnapi döntőjében, Bresztben.

Kiegyenlített játékkal kezdték a találkozót a Bajnokok Ligájában egyaránt negyeddöntős csapatok, de a Veszprém – amely drámai csatában nyert a Breszt ellen az elődöntőben –  először és utoljára 1-0-nál vezetett. Az első félidőben jól tartotta magát a magyar együttes (11-11), sőt a 43. percben is döntetlen volt az állás (17-17), de ezt követően több mint hét percen keresztül nem szerzett gólt.

A veszprémi játékosok elbizonytalanodtak, az ellenfél viszont rendkívül hatékonyan védekezett, a kapuban az egykori veszprémi játékos, Sterbik Árpád remekelt, csapattársai pedig támadásban kihasználták a lehetőségeiket, és végül magabiztosan győztek. A macedón együttes legeredményesebb játékosa a spanyol Joan Canellas és az orosz Timur Gyibirov volt egyaránt öt góllal, a magyar csapatból Momir Ilics szintén 5 találatot jegyzett.

Az előző két kiírásban győztes veszprémieknek ez volt a harmadik idényük a regionális nemzetközi sorozatban. A SEHA Liga alapító tagjának számító Vardar harmadszor lett aranyérmes. 

A bronz a házigazda fehérorosz Meskov Breszté lett. A magyar válogatott Jamali Iman csapata végig vezetve, 23-19-re győzte le a horvát PPD Zagreb együttesét. A balátlövő hat lövésből három gólt szerzett. A zágrábiak a 2011 óta létező regionális nemzetközi sorozat történetében most először nem szereztek érmet.

Eredmények – SEHA Liga

döntő:
Vardar Szkopje (macedón)-Telekom Veszprém 26-21 (11-11)

a 3. helyért:
Meskov Breszt (fehérorosz)-PPD Zagreb (horvát) 23-19 (14-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik