Sport

Olyan nagyon nem örül a vb-bronznak a magyar vívó

Bronzérmet nyert a párbajtőröző Siklósi Gergely a juniorok között a vívók plovdivi korosztályos világbajnokságán.

Siklósi örmény, dán és japán ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol egy másik magyarral, Andrásfi Tiborral került szembe, akit 15-12-re győzött le. A fináléért az orosz Jegor Guzsijevvel vívott, és 14-13-ra kikapott, így a harmadik helyen végzett a vb honlapja szerint.

Természetesen örülök, de azért olyan nagyon nem. Tavaly is világbajnoki bronzot nyertem, és úgy jöttem ki ide, hogy ezúttal nem harmadik szeretnék lenni. Ugyanakkor azért úgy érzem, hogy az első asszóm után kifejezetten jól ment a vívás, élveztem a versenyzést. Az orosz srácnak jó napja volt, világbajnok lett a semmiből, én meg kétszeres bronzérmes lettem. Azért abban őszintén hiszek, hogy nyerek, nyerünk mi itt ennél fényesebb érmet is majd csapatban… De hadd fejezzem be azzal, amivel kezdtem: örülök ennek az éremnek, eredményes napot zártam!

– mondta a hunfencing.hu-nak.

A magyarok két dobogós helyezéssel fejezték be a junior korosztály egyéni versenyeit. Csütörtökön harmadik lett a kardozó Pusztai Liza, aki előzőleg, vasárnap a fiatalabbak, a kadetek között győzött. Szombattól már csapatversenyekben osztanak érmeket a junioroknál.

A kadetek kedden véget ért versenyeit a magyarok egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel fejezték be.

Fotó: hunfencing.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik