Sport

Babos Tímea óriásit meccselt a wimbledoni elődöntőssel

A magyar teniszezőnő a 7 669 423 dollár összdíjazású BNP PARIBAS Open harmadik fordulójában az orosz Jelena Vesznyinával két óra tizenhét percet küzdött Indian Wellsben.

Sajnálom, hogy nem sikerült a mai meccs, kár érte! Küzdöttem, ahogyan csak bírtam. De a döntő szett második felét nem játszottam meg jól. Szetthátrányból visszajöttem, szerintem jól is teniszeztem a második játszmában. Aztán voltak sanszok a harmadik szettben, de sajnos végül elment a meccs. Tudom, hogy Indian Wellsben nehezek a körülmények számomra, eddig nem is nyertem mérkőzést a főtáblán. De tanulok a mai meccsből, és megyek tovább előre

– nyilatkozta Babos Tímea honlapján, miután Indian Wells-ben, nagy csatában,  6:4, 1:6, 6:4-re kikapott a verseny 15 kiemeltjétől, Jelena Vesznyinától.

Az orosz lány tavaly Wimbledonban elődöntős volt és ennek megfelelően erőszakosan kezdett, megnyerte az első játszmát, de a második óriási fordulatot hozott.

A magyar teniszezőnő egyre pontosabb volt, az első gémben bréklabdát védett, majd 30-ra elnyerte ellenfele szerváját. A következő játékot nagy csatában nyerte Timi, majd 4:1 után 30-ra brékelt.

Vesznyina érezhette, hogy kicsúszni látszik a kezéből a meccs, mert orvosért “kiáltott”, így hosszabb szünet következett.

Jelena Vesznyinát 1:1 után a verseny orvosai vették kezelésbe Fotó: Harry How/Getty Images/AFP

A kényszerpihenő után Timi 2:1-re, majd 3:2-re is vezetett brékelőnnyel, de ellenfele mindkétszer azonnal egyenlített.

Sajnos a végén Vesznyina volt a pontosabb. 5:4 után Timi hárított 3 meccslabdát, majd volt esélye az egyenlítésre. De a sokkal tapasztaltabb orosz játékos végül maga javára fordította a gémet, ezzel lezárta a mérkőzést is.

Megjegyzendő, Indina Wellsben eddig nem ment Babosnak, egyesben eddig még meccset sem nyert a főtáblán, idén azonban a 23 éves teniszezőnő az első fordulóban előnyerő volt, majd a másodikban hátrányból felállva győzte le az amerikai Varvara Lepchenkót.

Indian Wells, 3. forduló (a 16 közé jutásért), eredmények:

Nők:
Vesznyina (orosz, 14.)-Babos (25.) 6:4, 1:6, 6:4
Davis (amerikai)-Görges (német) 6:1, 6:4

férfiak:
Carreno (spanyol, 21.)-Bautista (spanyol, 16.) játék nélkül

Ajánlott videó

Olvasói sztorik