Sport

Ők a magyar utánpótlás legnagyobb reménységei

Pénteken délután rendezték a Héraklész Gálát, melyen a 2016-os év legjobb utánpótlás sportolóit díjazták. A kajakos Homonnai Luca és a kalapácsvető Halász Bence érdemelte ki az elismerést.

Előbbi sportoló a tavalyi ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon háromszor is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, ezzel a viadal legeredményesebb versenyzője lett. Halász Bence a junior atlétikai világbajnokságon nyert aranyérmet kalapácsvetésben.

A két-négy fős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a férfiaknál a Bányai Zsombor, Bakos Bálint, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely összeállítású, junior Európa-bajnok és vb-második férfi párbajtőr-válogatott, míg a nőknél a Gazsó Alida Dóra, Homonnai Luca, Pupp Noémi, Racskó Fruzsina alkotta ifjúsági vb-aranyérmes női kajak négyes lett a legjobb. A nagycsapatoknál az ifjúsági világbajnokságon bronzérmes férfi vízilabda-válogatottat díjazták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának rendezvényén Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: a Héraklész Program húsz sportágban segíti a legtehetségesebb 14-23 év közötti fiatal sportolók felkészítését és versenyeztetését.

A programban 1450 ifjú sportoló érintett, közülük pénteken 14 sportág 42 versenyzőjét és 30 edzőjét díjazták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik