Sport

Az EHF szerint a Fradinál és a Győrnél csak egy csapat esélyesebb a BL-címre

Az EHF szakértőinek erősorrendje két magyar csapatot is előkelő helyen említ a Bajnokok Ligája végső győzteseit illetően.

A Győr a harmadik, a Ferencváros pedig a második a rangsorban, az európai szövetség illetékesei szerint a Vardar Szkopje viszi haza idén a trófeát.

A Rába-parti gárdáról azt írják, hogy a szezon kezdete előtt topfavorit volt, de szerintük főleg Heidi Löke távozása okán jelentősen csökkent a győriek esélye a végső győzelemre. Azt azért hangsúlyozzák, hogy Ambros Martín csapata talált be a legtöbbször az idei kiírásban (272), illetve a gólkülönbséget illetően is Görbicz Anitáék a legjobbak eddig (+42).

A Fradival kapcsolatban a középdöntőbeli ellentmondást nem tűrő rajtot emeli ki a szerző. Háromból három meccset húztak be a fővárosi zöld-fehérek, akik Szucsánszki Zita, Nerea Pena és Hornyák Dóra vezérletével a Buducsnosztot is kiütötték Podgoricában (33-25).

A Vardarral kapcsolatban a szkopjeiek sorozatbeli veretlenségét hangsúlyozzák, ami egyedülálló a BL 2016-17-es kiírásában.

A májusi finálé előtt összesen még 27 összecsapást rendeznek a Bajnokok Ligájában. A négyes döntőnek Budapest ad otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik