Sport

Bienerth Gusztávnak még több ideje marad az úszókra

Január elején, még a Magyar Úszószövetség tisztújító közgyűlése előtt az azóta megválasztott Binerth Gusztávot úgy jellemeztük, olyan mint a Puszta ötös lovasa: profi menedzser, aki képes egy fenékkel több lovon is ülni.

A MÚSZ január 8-án aztán elnöknek választotta a 61 éves gazdasági szakembert, aki azóta igen nagy elánnal vetette bele magát a munkába: az elnökséggel karöltve leváltotta Hargitay András szövetségi kapitányt, megegyezett Szántó Éva főtitkárral, hogy nem végzi tovább a Bp2017 szervezőbizottságban és a szövetségben párhuzamosan a munkáját, továbbá felmentette Nagy Orsolya ügyvezetőt is a további munkavégzés alól.

Nos, Bienerth Gusztávnak úgy tűnik azért volt ennyi ideje mostanában, és azért lesz még több energiája az úszókra, mert az eddigi egyik, ha nem a legfontosabb főállásából felmentették.

Bienerth 2016. április 15-től volt a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

A szerda esti turisztikai évadnyitó gálán Seszták Miklós miniszter helyett éppen ő képviselte a kormányzatot. A napi.hu csütörtökön úgy számol be az eseményről, hogy:

egy lózungoktól hemzsegő rövid beszédében győzelmi jelentést adott a szektor állapotáról, szerinte kiemelkedő évre van kilátás 2017-re, majd beszéde végén bejelentette: munkáját elvégezte és felmentették megbízatása alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik