Sport

Federer heroikus küzdelemben jutott döntőbe az Australian Openen

Csütörtökön rendezték az első elődöntőt a férfi egyesek versenyében az Australian Openen és elég pikáns volt a párosítás: a svájci Roger Federer honfitársa, Stan Wawrinka ellen lépett pályára. A korábbi világelső Federer az első szettben a lehető legjobb, 6-5-nél vette el riválisa adogatását, majd a második játszmát 6-3-ra nyerte meg, közel került a döntőhöz.

Jött azonban egy nagy fordulópont, Wawrinka ugyanis 6-1-re nyerte meg a harmadik szettet, kétszer brékelte Federert. A negyedik felvonás egy-egy brékkel indult, majd Wawrinka a hajrában ismét fogadóként nyert pontot, majd hozta a saját szervagémjét és egyenlített.

Az ötödik szettben, 2-2-nél egy maratoni játék végén Federer örülhetett, majd rögtön utána brékelt is, 5-3-nál pedig a meccs megnyeréséért adogathatott. Bár Federer rettentően elfáradt a végére (3 órás és 8 perces volt a meccs), így is hozta semmire a szerváját és bejutott az Australian Open döntőjébe – fél év kihagyás után.

A 35 éves Federer karrierje 28. Grand Slam-fináléjára készülhet és a 18. GS-győzelmére. Legutóbb 2012-ben döntőzött. Ellenfele a Rafael NadalGrigor Dimitrov mérkőzés győztese lesz.

Eredmény – Australian Open, elődöntő

Federer (svájci, 17.) – Wawrinka (svájci, 4.) 7-5, 6-3, 1-6, 3-6, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik