Sport
Budapest, 2017. január 4. 
A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadionról, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében van, és az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszíne lesz. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.
MTI Fotó

Olimpia 2024: döntött a Fővárosi Közgyűlés a helyszínekről

24.hu
24.hu

2017. 01. 25. 12:41

Korábban a témában:

Elfogadta a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslat végleges változatát a Fővárosi Közgyűlés szerdán – számol be az MTI.

Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést 21 igen, 4 nem szavazat ellenében és 4 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Ezzel biztossá vált, hogy a Kincsem Parkban ideiglenes öttusaközpontot alakítanak ki az olimpia idejére, illetve az is, hogy a mountainbike-versenyeket az eredetileg is tervezett helyszínen, a Testvérhegyen rendezik meg, nem a Hármashatár-hegyen.

Ezzel együtt a közgyűlés jóváhagyta a pályázat harmadik szakaszában benyújtandó dokumentumokat, valamint a Smart Budapest – Budapest okosváros jövőképe című dokumentumot is.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője módosító javaslatában azt indítványozta, hogy vonják vissza az olimpiai pályázatot, de ezt a testület 5 igen és 22 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elutasította.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.