Sport

Kézi-vb: ez a két játékos marad ki a magyar válogatottból az első meccsen

A Veszprém két játékosa, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter maradt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott keretéből a Franciaországban zajló világbajnokságon.

A torna rajtjára 16 játékos nevezhető be, ezért volt szükség a keretszűkítésre, amiről Xavi Sabaté szövetségi kapitány döntött, és csak a csütörtök esti technikai értekezleten hozta nyilvánosságra. A világbajnokságon az edzőknek két lehetőségük van, hogy cserével módosítsák a keretüket, tehát a veszprémiek jobb- és balszélsője tartalékjátékosnak tekinthető.

A magyar együttesben mindenki teljes intenzitással készül, bár ketten kisebb egészségi problémával küzdenek. Bodó Richárd térde továbbra is érzékeny, a játékát azonban nem fenyegeti veszély, míg Jamali Iman kisebb kézsérüléssel bajlódik, de ő is szerepelhet a tornán.

Pénteken 17.45-től az Európa-bajnoki címvédő, olimpiai bronzérmes Németország együttesével játssza első csoportmeccsét a magyar csapat. Az NSZK, illetve Németország válogatottja ellen eddig 56 alkalommal lépett pályára a magyar válogatott, amely 14 győzelem, valamint 10 döntetlen mellett 32 vereséget szenvedett. Legutóbb a 2016-os – német sikerrel végződött – Európa-bajnokság középdöntőjében találkozott egymással a két együttes, akkor 29-19-es sikert aratott az ellenfél. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Így hangolódott a csapat a nyitómeccsre

A küldöttség szerda este foglalta el a szállását, csütörtökön pedig előbb videózás, majd kora délután az első edzés szerepelt a programban. A C csoport mérkőzéseinek otthont adó Kindarenában megtartott hajtós, bő másfél órás taktikai gyakorlást követően Csernus Imre pszichiáter foglalkozásán vett részt a csapat. A szakember december vége óta foglalkozik a válogatott kézilabdázóival annak érdekében, hogy a mérkőzéseken a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák.

Pénteken a délelőttöt és a kora délutáni időszakot videózással és pihenéssel tölti a csapat a ráhangolódás jegyében. Szabadidős programra nem is lenne lehetőség, mert csütörtök este olyan heves esőzéssel kísért szélvihar csapott le Rouen városára és környékére, hogy még az utcára kilépni is veszélyes.

A televíziócsatornák kiemelt témaként foglalkoznak a várható időjárással, mert szinte az egész országra riasztást adtak ki. A francia tévések szerint a La Manche csatorna közelsége ellenére nagyon ritkák errefelé az ilyen szélsőséges körülmények, ráadásul lehűlés is várható, ami az esőzést havazássá változtatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik