Sport

Africa Race: Szalayék javítottak összetettben

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a kilencedik idővel teljesítette a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Africa Race nemzetközi terepraliverseny csütörtöki, negyedik szakaszát, az összetettben pedig egyet előrelépve a 12. helyen áll.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint ezúttal a teljes táv szelektív szakasznak számított, aminek Szalay kimondottan örült.

Szeretjük az olyan napokat, amikor a táborból rajtolunk, és oda is érkezünk meg, mert a hosszú összekötőszakaszok fárasztóak, és nincs semmi hasznuk

– mondta a pilóta.

A Darázsi Zsolt, Szalai Norbert kamionos kettős szerda éjszaka közúton elérte a tábort, ám mivel olyan mennyiségű laprugót senkitől sem tudott kölcsönkérni vagy vásárolni, amennyi szerdán eltörött a járművében, nem volt esélye versenykörülmények között teljesítenie a szakaszt. Csütörtökön ugyanakkor az egyik városban nagy meglepetésükre találtak egy szakszervizt,

“ahol hegyekben álltak a laprugók, ráadásul fillérekért, úgyhogy rögtön vettünk nyolcat, a táborban rendbe hozzuk a kamiont, és pénteken folytatjuk a versenyt”

– mondta Darázsi.

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László kamionos trió negyedikként ért célba a szakaszon, az összetettben pedig továbbra is ötödik.

A pénteki ötödik etap során a Remz el Quebir és Dakhla közötti 696 kilométeres távot teljesíti a mezőny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik