Sport

Megvan a távozó kajak-kenu kapitány utódja

kajak-kenu(960x640).jpg (kajak-kenu világkupa, )
kajak-kenu(960x640).jpg (kajak-kenu világkupa, )

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn Hüttner Csabát választotta a válogatott szövetségi kapitányának, a távozó Storcz Botond utódjának.

Az MKKSZ honlapjának beszámolója szerint a szakmai igazgatói tisztséget a jövőben Doma Gergő, az UTE korábbi szakosztály-igazgatója látja el, a paraszakág vezetője Weisz Róbert maradt. A megválasztott szakemberek megbízatása 2018 szeptemberéig szól.

A 45 éves Hüttner pályafutása során négy világbajnoki címet és két Európa-bajnoki aranyérmet nyert kenusként, három olimpián volt tartalék, ezt követően pedig a legmagasabb edzői végzettséget szerezte meg. 2008 és 2009 között az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője volt, 2009-től 2013-ig utánpótlás szövetségi kapitányként, majd 2014 és 2016 között a szövetség utánpótlás vezetőedzőjeként dolgozott. Az ő irányítása alatt az idei minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon fantasztikus sikert ért el válogatottunk, amely 25 érmet szerzett.

Hatalmas megtiszteltetés és nagy kihívás is egyben ez a feladat, de egy sportolói múlttal rendelkező ember mindig keresi az új utakat, a megmérettetés lehetőségét. Mindig is az volt a vágyam, hogy a felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként egyszer én vezethessem a szakmai munkát és ez most teljesült. Kenusként nem tudtam olimpián szerepelni, de bízom benne, hogy a vezetésem alatt sok versenyzőnek sikerül majd ezt az álmát megvalósítani

– nyilatkozta az új kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik