Sport

Ez már pechsorozat: Triscsuk Krisztina is megsérült

Szerda délután sajtótájékoztatót tartott az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott.

A mieink hétvégén megnyerték a Kárpát-kupát Romániában a házigazda ellen (24-29), de nem lehetett felhőtlen az örömünk, hiszen Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó is megsérült, előbbi játékos vádli-, utóbbi orrsérülést szenvedett.

Végül biztossá vált, hogy kettejük közül csak Szucsánszki utazhat el Svédországba, bár azt még nem lehet tudni, hogy mennyit játszhat majd. Sajnálatos hír továbbá, hogy Triscsuk Krisztina vállsérülést szenvedett, így őt is “össze kell majd drótozniuk” a magyar csapat orvosainak a csoportmeccsekre.

A válogatott tagjai két nap pihenő után szerdán álltak újra edzésbe, csütörtökön pedig felkészülési mérkőzést játszanak a KSI férfi csapata ellen, mely Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint nagyon jó próba lesz.

A szövetségi kapitányok már csak tudják, hogy az élet minden nap új kihívásokat tartogat. Jelenleg hat játékosunk sem lehet velünk, kereshetnénk a kifogásokat, de ehelyett lehetőségként élem meg a helyzetet. Van tizenhat komoly játékosom, de ha kérhetném, ne legyen már több sérülés

-nyilatkozta a 44 éves mester. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke elmondta, nincs meghatározott teljesítmény-elvárás a csapat felé.

A magyar válogatott december 5-én Csehország ellen kezdi meg szereplését a 2016-os Európa-bajnokságon. Két nappal később Dánia, december 9-én pedig Montenegró lesz az ellenfél.

A magyar válogatott kerete az Eb-re:

Kapusok: KISS Éva (Győri Audi ETO KC), JANURIK Kinga (Érd)

Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Thüringer KC)

Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: DOMBI Luca (Mosonmagyaróvár), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TRISCSUK Krisztina (Siófok)

Balszélsők: SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria), ERDŐSI Ildikó (Siófok KC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik